| |

עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית

עוגת תפוחים בחושה גבוהה ומרשימה, שתבוא נפלא לצד קפה. מצורף גם גרסה בריאה יותר לאותה עוגה מדהימה
בהשראת: זהבה סיסו
ציון 4.38 על ידי 16 דירוגים
עוגת תפוחים בחושה

לפעמים בא לנו לקחת חופש מעוגות שוקולד וקרם וללכת על משהו לא פחות טעים והרבה יותר קל להכנה..

למשל, עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית בהכנה קלה ופשוטה. לא משנה באיזה סוג תפוחים משתמשים, לא צריך לבשל אותם לפני, אפשר עם קינמון או בלעדיו…

התוצאה – עוגת תפוחים בחושה גבוהה ומרשימה, רכה ומלאת ניחוחות, עסיסית ומפוצצת טעמים מופלאים שתבוא נפלא לצד קפה רותח או תה מהביל. ויש לנו גם גרסה בריאה ומופחתת סוכר לא פחות מושלמת

ספר המתכונים של זהבה סיסו

עוגת תפוחים בחושה
צילום: זהבה סיסו

למה באמת כדאי לכם:

 

  • כשבא לנו קצת לגוון מעוגות שוקולד וקרם – אין כמו עוגת תפוחים בחושה קלה ופשוטה
  • בכל סוג תפוחים, עם קינמון או בלעדיו – עוגת תפוחים תבוא מושלם לצד קפה רותח או תה חם

שורה תחתונה: מתכון קליל של עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית, גבוהה ומרשימה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית

עוגת תפוחים בחושה גבוהה ומרשימה, שתבוא נפלא לצד קפה. מצורף גם גרסה בריאה יותר לאותה עוגה מדהימה
ציון 4.38 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: זהבה סיסו

ציוד

תבנית חד פעמי עגולה / תבנית 24
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח כוסמין לגרסה בריאה יותר)
  • 5 ביצים שלמות
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • כף גרידת לימון
  • למלית התפוחים:
  • 4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר לבן (לגרסה בריאה יותר אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר)
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • כף קינמון (לא חובה)
  • כוס אגוזי מלך קצוצים
  • אפשרי להוסיף 2 כפות ריבת משמש לתפוחים
  • מייפל או סילאן
  • 2 כוסות קמח
  • 5 ביצים שלמות
  • כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נטרוף במטרפה ידנית ביצים, סוכר ושמן ונוסיף את הקמח. נערבל היטב את קוביות התפוחים ואת כל חומרי המלית. אם רוצים אפשר להוסיף 3 כפות ריבת משמש.
  • נשמן תבנית ונשפוך חצי מהבלילה ומעל חצי ממלית התפוחים, ושוב – בלילה ומעליה תפוחים.
  • נאפה על 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה משחימה. נוציא ונמרח בנדיבות מייפל

הערות וטיפים

לגרסה בריאה - מציעה תיקי שילו להפחית בחצי את כמות הסוכר ולהשתמש בקמח כוסמין עם אבקת אפייה במקום הקמח הרגיל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם: 

עוגת תפוחים בחושה בגרסה בריאה יותר

תיקי שילו

עוגת תפוחים בחושה
עוגת תפוחים בחושה בגרסה בריאה יותר. צילום: תיקי שילו

מהמם

מרתה גומרשטדט

עוגת תפוחים בחושה
צילום: מרתה גומרשטדט

שאלות נפוצות:

מה אפשר במקום מייפל? אפשר סילאן
את התפוחים צריך לבשל לפני? לא, רק לערבב ללא בישול
אפשר בלי קינמון? כן
בתבנית חד פעמי עגולה היא יוצאת גבוהה? כן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

4.38 from 16 votes (16 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements