סיגרים רכים ונימוחים במילוי אגוזים

מרשים ומהמם עם טעם אדיר
בהשראת: דינה סבח
ציון 4.41 על ידי 80 דירוגים
סיגרים

הגיע הזמן לקמבאק אדיר עם הקינוח הכי מפנק שיש עם חווית טעמים כל כך מיוחדת שאף אחד לא יצליח לעמוד בפניה!

קבלו מתכון לסיגרים מתוקים שיא השלמות, בשילוב טעמים של בצק חלומי נימוח ורך המלופף סביב מלית אגוזים מתקתקה עם קינמון.

מעדן משגע שתמיד יגרה את כולם במראה הזהוב ומפואר שלו ויפתיע אותם במגוון טעמים רחב. ביס אחד ולא תוכלו להפסיק לזלול!

מתכון באדיבות: דינה סבח

ספר המתכונים של דינה סבח

 

סיגרים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סיגרים

סיגרים רכים ונימוחים במילוי אגוזים

מרשים ומהמם עם טעם אדיר
ציון 4.41 על ידי 80 דירוגים
לדרג
באדיבות: דינה סבח

המצרכים

לבצק:

  • 200 גרם נטורינה
  • 2 חלמונים
  • 3 כוסות קמח
  • ½ מיכל שמנת צמחית מתוקה

למילוי:

  • 2 כוסות אגוזים (גרוסים)
  • 2 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כפית קינמון

אופן ההכנה

  • נלוש את כל מרכיבי הבצק יחד עד לאיחוד. עוטפים את הבצק בניילון ושמים למנוחה במקרר למשך לפחות שעתיים.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעיגול בגדלים שווים.
  • להכנת המילוי: לטחון במעבד מזון את האגוזים למרקם הרצוי (רצוי לטחון די דק), בשלב הבא נוסיף הסוכר ונערבב ולאחר מכן גם את החלבונים. אמורה להתקבל מסה יחסית יציבה אך ניתנת לזילוף (בדומה למרציפן רך למשל). את התערובת שקיבלנו מומלץ להעביר לשק זילוף.
  • עם גלגלת משוננת חותכים ל-8 חלקים משולשים, ושמים לאורך מעט מהמילוי ואז סוגרים לצורת קרואסון.
  • שמים על נייר אפייה, ואופים על 170 מעלות למשך חצי שעה בערך או עד הזהבה.
  • מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: סיגרים מתוקים

במה אפשר להחליף את השמנת?
אפשר להחליף בחלב קוקוס.
מה אפשר במקום אגוזים?
אפשר שקדים, קוקוס, או חלקום.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סיגרים רכים – דינה סבח

Similar Posts

30 Comments

  1. אילו מילויים מתאימים לסיגריים המתוקים, והאם ניתן להוסיף לבצק שקדים טחונים במקום כוס קמח, ואם כן, כמה שקדים?
    תודה
    ציפי

    1. היי ציפי,
      לגבי מילויים לסיגרים מתוקים – אפשר תפוחים מקורמלים עם קינמון, שוקולד, קרם וניל פשוט ועוד.
      אנחנו לא ממליצים להשתמש בקמח שקדים לבצק כזה, התוצאה לא תהיה אידיאלית.
      בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    וואוו'!
    עוגיות קלות להכנה.טעימות בטירוף! נחטפו גם אחרי 3 פעמים שאפתי
    אגב,לא קרה לי שמתכון שניסיתי מאתר זה ולא יצא מוצלח! כל המתכונים שניסיתי קלים להבנה וקלים להכנה וכמובן בטעם מעולה!

  3. להשאיר את הבצק להתפחה למשך שעתיים. אין שמרים ולא א. אפיה. איך הבצק יתפח?
    אפיה על 120 מע' אפיה בטורבו או
    רגיל?
    תודה

  4. 4 stars
    אחרי אפיה של חצי שעה ב120 מעלות הם היו עדין רכים ובצקיים, עד שהעלתי טמפרטורה ל180 מעלות הם נאפו. האם בטוח האפיה צריכה להיות 120 מעלות??

    1. היי מרים, יש לטחון במעבד מזון את האגוזים למרקם הרצוי (רצוי לטחון די דק), בשלב הבא נוסיף הסוכר ונערבב ולאחר מכן גם את החלבונים. אמורה להתקבל מסה יחסית יציבה אך ניתנת לזילוף (בדומה למרציפן רך למשל). את התערובת שקיבלנו מומלץ להעביר לשק זילוף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?