Go Back
סיגרים

סיגרים רכים ונימוחים במילוי אגוזים

מרשים ומהמם עם טעם אדיר
ציון 4.41 על ידי 80 דירוגים
באדיבות: דינה סבח

המצרכים

לבצק:

  • 200 גרם נטורינה
  • 2 חלמונים
  • 3 כוסות קמח
  • ½ מיכל שמנת צמחית מתוקה

למילוי:

  • 2 כוסות אגוזים (גרוסים)
  • 2 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כפית קינמון

אופן ההכנה

  • נלוש את כל מרכיבי הבצק יחד עד לאיחוד. עוטפים את הבצק בניילון ושמים למנוחה במקרר למשך לפחות שעתיים.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעיגול בגדלים שווים.
  • להכנת המילוי: לטחון במעבד מזון את האגוזים למרקם הרצוי (רצוי לטחון די דק), בשלב הבא נוסיף הסוכר ונערבב ולאחר מכן גם את החלבונים. אמורה להתקבל מסה יחסית יציבה אך ניתנת לזילוף (בדומה למרציפן רך למשל). את התערובת שקיבלנו מומלץ להעביר לשק זילוף.
  • עם גלגלת משוננת חותכים ל-8 חלקים משולשים, ושמים לאורך מעט מהמילוי ואז סוגרים לצורת קרואסון.
  • שמים על נייר אפייה, ואופים על 170 מעלות למשך חצי שעה בערך או עד הזהבה.
  • מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.