עוגת שמנת בחושה רכה בטירוף
טעם נהדר עם קרם עשיר במיוחד
מחפשים לשדרג את השבת בעוגה מיוחדת במינה שתפתיע את המשפחה ותרשים אותם בכל ביס מחדש? אז הגעתם למקום הנכון!
קבלו מתכון לעוגת שמנת בחושה שמכינים בקלי קלות, המקבלת מרקם רך בטירוף ומשתדכת לקרם ריבת חלב עשיר המקפיץ את הטעם לרמה הבאה.
עוגה קלילה ופשוטה להכנה שאפשר גם לשדרג עם נוטלה במקום. והטעם? ביס אחד ישאיר אתכם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: אורית לוי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
2 תבניות אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גר')
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ''ל)
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ''ל)
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גר')
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 4 כפות גדושות ממרח ריבת חלב (או נוטלה או ממרח שאוהבים)
לקראמבל (לא חובה):
- 100 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
- 1 כוס קמח
- ½ כוס סוכר חום דמררה (או רגיל)
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית אפייה רגילה ונשמן קלות 2 תבניות אינגליש קייק.
- בקערה נטרוף ידנית את הביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת עיסה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את השמנת חמוצה ומתוקה ולערבבף ואז מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל ומערבבים עד היטמעות הקמח בעיסה.
- מעבירים עם לקקן את הבלילה לתבניות באופן שווה.
- מחממים במיקרו 30 שניות את ממרח ריבת החלב או הנוטלה.
- מוזגים חצי מהכמות לתבנית ואח''כ לשנייה.
- עם שיפוד ארוך או קיסם יוצרים צורות בבלילה כמו בעוגת שיש.
- לקראמבל (לא חובה) - בקערה מערבבים את החמאה, הקמח והסוכר עם קצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים את הקראמבל על אחת העוגות ומכניסים למקרר בקופסה אטומה מה שנותר מהקראמבל.
- אופים 45 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא לח.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שמנת זו? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות בחושות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שמנת – אורית לוי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם
מעולה!
היי טל,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה 🙂
מזמינים אותך להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
תודה רבה! נראה נהדר
האם לאחסן את העוגה במקרר או אפשר בחוץ?
היי מרב,
במקרר 🙂
מה אפשר במקום שמנת חמוצה כדי לכשות אותה פרווה?
היי עדן!
אפשר להמיר לחלב צמחי, כמו חלב שקדים או שיבולת שועל.
בהצלחה 🙂
יצא מדהים!! גם הללא גלוטן.
היי דבורה!
משמח מאוד לדעת 🙂
אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו שמתעדכנת במתכונים חדשים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
יצא מדהים! אוורירית וטעימה כל כך! שמתי ממרח לוטוס (זה מה שהיה בבית) שהוא לא מאוד הורגש בטעם הסופי. הכרתי את המתכון עם חמאה בבלילה, השמנת להקצפה (במקום החמאה) משדרגת מאוד מאוד מאוד. תודה!
האם איין בעוגה שמן או חמאה/מרגרינה??
אין צורך בעוגה בעצמה מכיוון שיש בה שומן ממקורות אחרים.
יצא מדהים! אוורירית וטעימה כל כך! שמתי ממרח לוטוס (זה מה שהיה בבית) שהוא לא מאוד הורגש בטעם הסופי. הכרתי את המתכון עם חמאה בבלילה, השמנת להקצפה (במקום החמאה) משדרגת מאוד מאוד מאוד. תודה!
איזה כיף לשמוע מרים, בתיאבון!