מרק חרירה איכותי וקטיפתי
שילוב טעמים עשיר ומושלם
המרק המרוקאי הכי שווה שתמיד מחמם לכולם את הלב ומפנק אותם בטעמים עשירים שאי אפשר להפסיק לזלול!
קבלו מתכון למרק חרירה איכותי וקטיפתי המשלב טעמים של חומוס, עדשים, המון ירק ואטריות לקבלת ביס שיא השלמות.
מרק נדיר ומהמם שהכי מתאים לארוחה מלאה ובריאה שתשאיר את כל המשפחה המומים ומבקשים עוד צלחת!
מתכון באדיבות: אורה ארגוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 2 כוסות חומוס (מושרה ומבושל לריכוך או מיקופסת שימורים)
- 3 כוסות עדשים ירוקות (מושרות)
- 1 בצל גדול (קצוץ)
- 2-3 ליטר מים
- 2 עגבניות גדולות (בשלות קצוצות)
- ½ חבילת סלרי חתוכה (כולל העלים)
- צרור כוסברה
- 2 כוסות אטריות סבתא (או כל אטריות אחרות)
- כוס מים עם חצי כוס קמח מעורבב לרביכה
- 1 מיץ מלימון שלם
תבלינים:
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- 1 כף מרק עוף
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל עד להזהבה ואז מוסיפים את העגבניות ומטגנים עד לריכוך.
- מוסיפים חומוס שבושל עד הסוף ועדשים, כרפס ותבלינים ומבשלים יחד כעשרים דקות.
- מוסיפים את הכוסברה, וכשהמרק מוכן מוסיפים את כוס המים עם הקמח שהפכו למרקם חלק ולבחוש עד שהמרק מסמיך.
- מוסיפים אטריות כשתי כוסות לא יותר, ואז שמים מיץ מלימון 1 סחוט ומערבבים.
- מכבים ונותנים לאטריות להתרכך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון מרק זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מרק חרירה – אורה ארגוב
שכחת את המים לא ציינת כמה כוסות מים .איך אפשר לבשל מרק רק עם חצי כוס מים…תודה הכנתי את המרק וזה יצא מעולה כמובן שהוספתי מים.
מוסיפים 2-3 ליטר מים, המתכון תוקן תודה.