עוגה לשבת קלה להכנה בטעם גבינה
טעם מושלם בכלום זמן
מחפשים לשדרג את סוף השבוע בחווית טעמים מיוחדת שתשאיר את כל המשפחה באנחות של עונג? אז עוגה זו היא בול בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגה לשבת קלה ופשוטה להכנה המורכבת מתחתית פריכה של בצק חלומי המשודכת למלית גבינה עשירה ומנחמת, והמון פירורי בצק מפנקים מעל.
עוגה מהירה להכנה שתמיד תשמחו להתענג עליה אחרי שבוע ארוך ומייגע. ביס אחד ותמצאו את עצמכם עפים!
מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית חד פעמית מרובעת בינונית או עגולה בקוטר 26
כוס מדידה אוניברסלית
מעבד מזון
המצרכים
לבצק:
- 3 ½ כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה (קרה חתוכה לקוביות)
למלית:
- 1 קילו גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- קליפה מגורדת לימון
אופן ההכנה
- במעבד מזון שמים את הבצק, סוכר, אבקת אפייה, וחמאה קרה חתוכה לקוביות, ומפעילים בפולסים ומוסיפים מעט מים (¼ כוס) בזילוף איטי תוך כדי העיבוד רק עד שנוצר גוש בצק.
- מוציאים ומקמחים מעט ואז נלוש לבצק נעים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. החלק הראשון קצת יותר מחצי, ומהיתר יוצרים כדור ושמים במקפיא (אחר כך מגרדים אותו על פומפיה גסה)
- עם האצבעות משטחים את החלק הראשון על תחתית התבנית המשומנת שלנו (כשהיא מונחת על תבנית מוצקה בגלל המסה הכבדה של החומרים)
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שמזהיב מעט 20 דקות. מוציאים מהתנור ומנמיכים לחום של 170 מעלות.
- מכינים את המלית - בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את הגבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר, וקליפה מגורדת לימון. מערבבים טוב ומורחים מעל הבצק האפוי.
- נוציא את הבצק הקפוא ונגרד עם הצד הגס של הפומפיה ישר על העוגה.
- נכניס חזרה לאפיה עד שמזהיב, בערך 45 דקות.
- מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות. מגישים חתיכה מפודרת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגה לשבת
צריך אדים של מים כדי לאפות את העוגה? אין צורך. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
שלום, האם כמות הסוכר בבצק – כוס אחת – נכונה?
היי יפה,
אכן כן, אבל את יכולה לשים חצי כוס או 3/4 כוס אם את לא אוהבת מתוק מדי.
בהצלחה!
מעדן!!!!
היי עליזה,
שמחים שאהבת! מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
עוגה יפה ונהדרת, טעימה וקלת הכנה מאד. כולם אהבו.
היי הניה,
איזה יופי, שמחים לדעת שנהניתם מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
רציתי לשאול, לא שכחתם במקרה ביצים בבצק? זה יוצא מאוד פירורי…
תודה
יש ביצים רק במילוי
באמת עוגה ש קל להכין! יפייפיה ויוצאת טעימה מאוד! זמן הכנה ממש קצר והטעם נהדר.
אני אוהבת להכין עוגות גבינה עם גבינה לבנה 9% במקום 5%. יוצא טעים מאוד.
איזה כיף לשמוע אפרת תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר להכין את הבצק ידנית, לא במעבד מזון?
זה מעט יותר מאתגר אך אפשר בהחלט!
רשמתם בציוד אבל שכחתם להוסיף את מעבד המזון
תוקן. תודה שחף!