עוגות | מתכונים קלים | שחיתות
עוגת פודינג וניל עם תפוחים משגעת
בצק חלומי עם מלית עשירה במיוחד

שלמות כזאת חובה עליכם להכין – תכירו את עוגת הפודינג הכי נדירה שיש שתעשה לכם את היום עם טעמיה המטריפים.
קבלו מתכון לעוגת פודינג וניל משגעת המורכבת משכבות בצק פריך וחלומי המשתדך למלית תפוחים משגעת עם אגוזים וריבה מפנקת ביותר.
עוגה פשוטה המספקת חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד בכל ביס קטן. מנסים פעם אחת ומתמכרים לשאר החיים!
מתכון באדיבות: כוכבה אילוז
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית מרובעת או עגולה 26
המצרכים
- 1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גרם | 2 וחצי כוסות)
- 3 תפוחים (חתוכים לפלחים דקים)
- 4 ביצים (להפריד חלמון וחלבון)
- ¾ כוס סוכר
- 1 מחמאה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- ריבה (איזה טעם שאוהבים)
- אגוזי מלך (קצוצים)
אופן ההכנה
- לקערה מכניסים את הקמח עם החלמונים, מחמאה ו-4 כפות סוכר וללוש לבצק (במיקסר ,או ביד).
- מחלקים את הבצק ל-3/4 ו-1/4 , ואז עוטפים בניילון כל חלק ומכניסים למקרר.
- מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר, עד לקבלת קצף אחיד וקשה, ומדי פעם מכניסים את האינסטנט פודינג וניל, עד שנוצר קצף כמו מסטיק.
- מרכיבים את הבצק - את החלק הגדול של הבצק משטחים בתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26.
- מורחים ריבה מעורבת או איזה טעם שאוהבים, ומעל את התפוחים עם אגוזי מלך קצוצים. אחרי זאת בזהירות מוסיפים הקצף.
- מגרדים את החלק שנותר של הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך חצי עד שלושת רבעי שעה. לא להיבהל שהעוגה עולה ומאבדת קצת צורה ,כשמוציאים היא מסתדרת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת פודינג וניל זה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
צריך לשמור על העוגה בקירור?
היי אופל,
כן, עדיף לשמור במקרר.
שבת שלום וגמר חתימה טובה
עוגה מיוחדת אהבתי מאד
היי אביטל,
נהדר, מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
נראה מעולה!
האם ניתן להמיר לשמן קנולה?
ולשמן קוקוס?
אשמח לדעת כמויות.
תודה רבה!
היי אורית,
אפשר בהחלט להמיר לשמן קנולה או שמן קוקוס, רק לשים 1/3 פחות מכמות המחמאה במתכון.
בהצלחה 🙂
אשמח לכמות מדויקת של חמאה במקום מחמאה ( לא יודעת כמה שוקלת מחמאה).
וגם אם רוצה נגיד 100 גרם חמאה – אז כמה שמן להוסיף
תודה רבה
היי אורלי,
הכמות המדויקת של החמאה היא 100 גרם.
בהצלחה 🙂
נראית מעולה
יצא מעולה תודה
שלום,
ברצוני להמיר מחמאה ל100 גר'חמאה ושמן. מה כמות השמן?
תודה
היי יהודית!
100 גרם חמאה שווה ערך ל-85 גרם שמן.
אם אין לך משקל, זה בין 1/3 ל-1/2 כוס.
בהצלחה 🙂
מה האופציה במקום ריבה?
היי מירי!
אפשר לוותר על הריבה או לשים ממרח וניל, ממרח חלבה וניל או ממרח שוקולד לבן.
בהצלחה 🙂
תודה
עירבבתי סילאן עם טחינה ומרחתי במקום ריבה.
יצא סוף……
עוגה שנכנסת אצלנו לרשימת המשודרגות
היי מירי!
וואו, איזה שדרוג משגע 🙂
רעיון מעולה, נאמץ אותו בעצמנו!
לא יצא משהו. יותר מדי בצקי ומשאיר חיספוס בחייך.
יש עוגות תפוחים יותר טובות מזו.
לא הלתלהבו ממנה.
היי מיכל!
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. נשמח להציע לך ארבעה מתכונים נוספים לעוגת תפוחים, אנו בטוחים שתוכלי למצוא לפחות כמה שיעבדו עבורך:
מתכון של לינדה לנגנר
מתכון של חני קונאשוילי
מתכון של ישראלה אזולאי
מתכון של מזי מיכאל
בהצלחה 🙂
נראה מעולה!
שאלה: קמח רגיל או קמח תופח?
היי אורה!
סליחה על הבלבול, הכוונה לקמח תופח.
בהצלחה 🙂
קוצר מחמאות. אנשים מבקשים חצי ומסיימים הכל
העוגה מעולה וטעימה.הכנתי לביתי בחו'ל וכולם התלהבו
היי עליזה! איזה יופי, ממש כיף לדעת 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מעולה עשיתי המרה של המחמאה לחמאה ושמן.
יצאה טעיצה ומענינת