לחמניות המבורגר רכות ללא ביצים
מרקם חלומי עם טעם מושלם
יש המבורגר ואין לחמניה? אז תכירו את לחמניות ההמבורגר הכי נדירות שישדרגו לכם את הטעמים לרמה הבאה!
קבלו מתכון ללחמניות המבורגר רכות בטירוף שמכינים ללא ביצים כלל, ועדיין נהנים ממרקם חלומי עם טעם מושלם שנמס בפה.
לחמניות קלילות והכי קלות להכנה שהכי מתאימות לטבעונים ולנמנעים שלא רוצים לוותר על הדברים הטובים בחיים. ביס אחד ישאיר אתכם בשוק!
מתכון באדיבות: Moria GL
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
המצרכים
- 500 גרם קמח (1/2 קילו, יוצא 4 כוסות קמח)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר לבן (או קנים אורגני)
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח (לא גדושה)
- 1 ¼ כוסות מים (240 מ"ל)
למריחה לפני אפייה:
- 1 ביצה (תחליף לטבעונים: מעט שמן עם כפית סילאן ומעט מים)
אופן ההכנה
- בקערה מכניסים את כל החומרים לבצק וללוש היטב עד שמקבלים בצק אחיד.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ושמים להתפחה של שעה
- לאחר מכן מחלקים לכדורים בגודל הלחמניות שרוצים, ושמים להתפחה שנייה קצרה.
- מורחים מעל ביצה או מעט שמן עם סילאן ומים, ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות בערך (חום עליון תחתון). שמים לב גם לפני כן שלא יישרף.
- לאחר האפייה מכסים ישר במגבת, ומחכים לפחות 5-10 דקות, הן יהיו כל כך רכות ומדהימות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון לחמניות זה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
נראה מתכון מדהים!
כמה לחמניות יוצא?
(בערך)
היי יהודית,
יוצאות 6 לחמניות.
בהצלחה 🙂
תמיד שאני קוראת מתכונים חסר לי הסבר. איך לאפות חום למעלה למטה ואולי טורבו אודה להסבר
חום עליון תחתון למשך 20-25 דקות. בהצלחה אתי!
אין כמו לחמניות המבורגר רכות לטבעונים..