|

מתכון לחם מרוקאי אותנטי

לחם מרוקאי אותנטי שמן ועסיסי במרקם רך וחלומי הממולא בצל מטוגן, שומן כבש, פלפל חריף וכל טוב.
בהשראת: טלייה כהן
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
מתכון לחם מרוקאי

ישר מהרחובות של מרוקו ועד אצלכם במטבח – תכירו את הלחם המרוקאי המסורתי הכי טעים שיש שישנה לכם את משחק המאפים לעד!

קבלו מתכון לחבזה דלידאם (או קרסה) – לחם מרוקאי אותנטי שמן ועסיסי במרקם רך וחלומי הממולא בצל מטוגן, שומן כבש, פלפל חריף וכל טוב.

לחם אגדי בטעם של שיא השלמות בכל ביס קטן. איך שמכינים בפעם הראשונה מיד מתחרטים שלא ניסיתם מקודם!

מתכון באדיבות: טלייה כהן

ספר המתכונים של  טלייה כהן

מתכון לחם מרוקאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

מתכון לחם מרוקאי

מתכון לחם מרוקאי אותנטי

לחם מרוקאי אותנטי שמן ועסיסי במרקם רך וחלומי הממולא בצל מטוגן, שומן כבש, פלפל חריף וכל טוב.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: טלייה כהן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

מילוי:

  • 6 בצל חתוך (לחצי ולחתוך דק)
  • 150 גרם שומן כבש
  • 3 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • מלח (לפי הטעם)
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כף שטוחה כמון

בצק:

  • 1 קילו קמח (אפשר גם קמח שמרים)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ½ כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

  • להכנת המילוי - מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל לקבל צבע ואז מוסיפים את השומן הכבש, והפלפל החריף והתבלינים ומערבבים היטב. מטגנים עד לקבלת צבע.
  • להכנת הבצק - ללוש היטב יחד את הקמח, סוכר, שמרים יבשים, 2.5 כוסות מים פושרים.
  • לאחר מכן מוסיפים כך מלח וללוש היטב, ואז מוסיפים חצי כוס שמן קנולה תוך כדי לישה באיטיות וללוש היטב ל-10 דקות.
  • מכסים עם ניילון נצמד ומגבת למשך חצי שעה ואז ללוש שוב ולכסות ולהתפיח עוד חצי שעה.
  • מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומגלגלים לכדורים
  • במשטח מקומח לפתוח כל כדור לפיתה וממלאים כף מילוי מלאה ואז סוגרים
  • לשים בסיר גריל חשמלי או במגש עם נייר אפייה בתנור 200 מעלות טורבו להוציא שמשחים.
  • אפשר להקפיא.

הערות וטיפים

לחם מרוקאי ממולא
 
לחם מרוקאי ממולא
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון לחם מרוקאי


שאלות נפוצות: לחם מרוקאי אותנטי

יש תחליף לשומן כבש?
אפשר גם בלי שומן בכלל רק הבצל החריף והתבלינים או להוסיף בשר טחון ולטגן אותו יחד עם הבצל המטוגן.
אפשר לעשות את הלחם על מחבת?
אפשר בהחלט.

מה חושבים על: לחם מרוקאי אותנטי

מתכון לחם מרוקאי
ימית יפו: "יאמי איזה טעים!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?