|

עוגת גבינה אפויה מהממת ומגרה

מרקם חלומי בטעם עשיר ביותר
בהשראת: שרה יוסף
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
עוגת גבינה ORIGINAL

אין מושלם יותר לצד כוס הקפה החמה של הבוקר מעוגה מדהימה של גבינה מנחמת ועושה רק טוב בלב!

קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה מהממת ומגרה שיוצאת גבוהה ורכה בטירוף עם תחתית פריכה וחמאתית, ומלית גבינה עשירה וטעימה ביותר.

עוגה יפהפיה שתמיד מרשימה בכל ביס מחדש. משדכים לקרם עשיר מעל ונהנים מחווית טעמים מענגת שתשאיר אתכם מכורים לחיים!

מתכון באדיבות: שרה יוסף

ספר המתכונים של שרה יוסף

 

עוגת גבינה ORIGINAL

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה ORIGINAL

עוגת גבינה אפויה מהממת ומגרה

מרקם חלומי בטעם עשיר ביותר
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 24 / 3 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לתחתית: (לא חובה)

  • 1 שרוול פתי בר
  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס אגוזים טחונים (או פקאן טחון)

למלית גבינה:

  • 7 ביצים
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • קורט מלח
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • ¾ כוס קורנפלור
  • 2 גביע שמנת חמוצה (400 גרם סה"כ)
  • גרידת לימון (מעט)
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% (אפשר להחליף ב-250 גרם גבינת שמנת)

לציפוי: (לא חובה)

  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית - טוחנים את הפתי בר לפירורים ומערבבים עם החמאה וחצי כוס האגוזים טחונים או פקאן עד לתערובת אחידה.
  • מרפדים בתחתית התבנית נייר אפיה ומסביב משמנים עם חמאה היטב, ומשטחים את בתחתית התבנית.
  • מקציפים חלבונים עם קורט מלח ומוסיפים סוכר ואז מקציפים למרקם יוגורט.
  • בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים (כולל החלמונים) ומוסיפים את החלבונים לאט ומקפלים בהדרגה. שופכים מעל לתחתית העוגה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות רגיל עם תבנית מים ומניחים את תבנית העוגה.
  • אופים למשך רבע שעה בערך על 180 מעלות ואז מנמיכים ל-150 מעלות ואופים לעוד שעה ועשרים דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע חום.
  • מכבים את התנור ולא פותחים, אפשר להשאיר לכמה שעות.
  • לציפוי - מקציפים את החומרים ושופכים מעל לעוגה. מקררים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה אפויה

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת גבינה – שרה יוסף

Similar Posts

4 Comments

  1. לא ברור מה עם החלמונים ? אין התיחסות ברורה אחרי ההפרדה של החלבונים , מה עושים עם החלמונים ? תודה

      1. עשיתי אתמול את המתכון ויצא לי נהדר, תודה! אבל עשיתי אותו רק עם חלבונים, את החלמונים זרקתי. איתן צודק בשאלה שלו כי גם אני התחבטתי כמה דקות מה לעשות עם החלמונים. שימי לב שרשום בסעיף 4 חלבונים, וגם בסעיף 3 רשום חלבונים. זה גרם לי להבין שאין צורך בחלמונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements