לחמניות רכות הכי מושלמות לשבת

מהממות עם טעם מענג
בהשראת: מורן תורג'מן
ציון 4.41 על ידי 42 דירוגים
לחמניות רכות

הל‎חמניות הכי שוות שיקשטו לכם כל סוף שבוע בטעמים אגדיים שלא תוכלו להפסיק לאכול!

קבלו מתכון ללחמניות רכות הכי מושלמות לשבת, עם צבע זהב מהמם ומרקם חלומי שנמס בפה. והטעם? פשוט אין למה להשוות.

אין סיומת או התחלה טובה יותר לשבוע מלחמניות מבורכות אלה שיפנקו את כל המשפחה וישאירו אותם מכורים לעוד ועוד!

מתכון באדיבות: מורן תורג'מן

ספר המתכונים של מורן תורג'מן

 

 לחמניות רכות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות רכות

לחמניות רכות הכי מושלמות לשבת

מהממות עם טעם מענג
ציון 4.41 על ידי 42 דירוגים
לדרג
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר (אפשר 5 כפות אם רוצים מתוק יותר)
  • 3 כוסות מים (פושרים)
  • 1 כוס שמן

אופן ההכנה

  • מערבבים חצי מכמות הקמח עם כף מלח, ואז מוסיפים את שאר כמות הקמח ויוצרים גומה / שקע.
  • מוסיפים את השמרים, סוכר, מים פושרים ושמן, וללוש היטב למשך 10 דקות לפחות.
  • מתפיחים, ואז מוציאים אוויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
  • מכינים את הצורה הרצויה ומתפיחים לעוד 20 דקות. רצוי משקל של 90-100 גרם בערך ללחמניה.
  • מחממים תנור על 230 מעלות. מורחים ביצה מעורבבת עם מעט מים ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לאפייה עד להזהבה בשלב אחד מעל התחתית של התנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 לחמניות רכות


 מה חושבים על: לחמניות רכות
 לחמניות רכות
מעיין יאיר: "הכנתי ויצא נדיר!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

38 Comments

    1. היי ברוך,
      30 דקות לפחות, ואז לבדוק את הצבע שלהן, אם הן שחומות.
      בהצלחה!

  1. 1 star
    בצק נוראי.
    מידות לא מדויקות. 3 כוסות מים? מידה?
    כך לא כותבים מתכון.
    זרקתי הכל לפח.
    לא כל חובב יכול וצריך לפרסם..
    חבל…

    1. היי עפרה,
      מתנצלים על הבלגן.
      לגבי המים, מדובר בכוס מדידה אוניברסלית. את המים תמיד מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהבצק גמיש וטיפה דביק, אך לא דביק מדי.
      עם הטיפים האלה תוכלי להצליח בפעם הבאה.

  2. 5 stars
    מתכון מעולה אימצתי אותו
    רק שלא יוצא לי הצבע הזה כמו בתמונה
    הם מזהיבות לי ומקבלות צבע יפה אבל לא כמו בתמונה

    1. היי מיטל,
      יתכן שזה בגלל שהתנורים לא זהים וכך התוצאה שונה. אבל את יכולה להוסיף נניח כפית סילאן לתערובת ההברשה לפני האפייה ואז הן יקבלו צבע שחום יותר.
      בהצלחה!

    1. היי אוריין,
      מתפיחים פעם ראשונה שעה-שעה וחצי, והתפחה שנייה עוד חצי שעה עד שעה.
      בהצלחה 🙂

  3. 4 stars
    שלום,
    הבצק יצא דביק מאוד.
    אחרי ההתפחות ניסיתי לצור צורה, אך הבצק רך מידי. השתמשתי בכוסות מידה מדוייקות.
    הלחמניות יצאו רכות וטעימות אך לא היה ניתן ליצור מהן צורה.

    1. היי איילה,
      ראשית, אנחנו שמחים שבסופו של דבר כן הצלחת ליהנות מהן על אף הדרך הקלוקלת.
      להבא, ממליצים להוסיף את המים בהדרגה ולעצור כשאת רואה שהבצק מתחיל להיות דביק, ממש בהתחלה, וכך תוכלי לעבוד איתו בקלות.
      אם בכל זאת הוא רווי מדי במים, תמיד אפשר להוסיף מעט קמח ולעבד עד שמגיעים לבצק רך אך גמיש.
      בהצלחה ואנחנו כאן לכל שאלה נוספת 🙂

    1. היי דינה,
      כוס מדידה היא 240 מ"ל אבל את יכולה להשתמש בכל כוס שאת רוצה כל עוד את משתמשת בה ורק בה לכל אורך המתכון.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי יואל,
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, שמחים מאוד שאתם נהנים מהלחמניות המעלפות האלה!

  4. 5 stars
    לחמניות מושלמות!!!
    יצאו רכות ובטעם מושלם!!!
    הכנתי שלוש קילו ויצא מצוין! נחטף אחד אחרי השני…
    תודה רבה על המתכון המעולה!

  5. היי הכנתי את המתכון בדיוק כמו שכתוב אבל הלחמניות יצאו מאד קשות. בטוח שטופים אותן ב230 מעלות?

    1. היי רננה, לחמניות אופים בטמפרטורה מעל 200 בד"כ, אז 230 בהחלט מתאים, וזה לא נאפה הרבה זמן, כשהחום גם מלמעלה וגם מלמטה ככה שחשוב לא לאפות זמן ארוך מדי (אז מתייבש ומתקשה, ייתכן שככה קרה לך?). בד"כ חשוב לשים לב לצבע של החלות או הלחמניות כשאופים (אמור להיות חום בהיר אם את מורחת מלמעלה ביצה) וזה אמור להיות קפיצי למגע. בהצלחה!

      1. היי רינת,
        ממליצים בפעם הבאה לאפות בחום נמוך יותר ולמשך זמן ארוך יותר.
        בהצלחה 🙂

  6. היי, האם הכמות שמן היא לא גדולה עבור קילו קמח? ראיתי במתכונים אחרים שלך ששמים 1/2 כוס שמן על קילו קמח.

    1. היי שיר, המתכון יוצא מושלם עם כוס שמן אחת אין מה לדאוג. אם את מחפשת מתכון טוב שמכינים עם חצי כוס, נשמח להמליץ על המתכון המצויין הזה של פרח גבסו.

      1. היי בת,
        התפחה של שעה, שעה וחצי עד להכפלת נפח. אפשר גם פחות אבל פשוט הן ייצאו פחות אווריריות.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?