| | | |

קרפלך מושלם בטעם של פעם

חווית טעמים עשירה ומענגת
בהשראת: Eden Atlan
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
קרפלך מושלם

אין מענג יותר לשבת ממנת הכיסונים הכי נוסטלגית שיש לצד מרק סבתא מנחם וחמים שעושה לכולם רק טוב!

קבלו מתכון לקרפלך מושלם בטעם של פעם, שהוא בעצם כיסונים רכים ומפנקים הממולאים בבשר טחון עסיסי עם בצל למקסימום טעמים.

משדכים למרק ביתי מושלם ומרגיע ונהנים ממנה משגעת עם חווית טעמים עשירה שכל סבתא הייתה גאה להכין!

מתכון באדיבות: עדן אטלן

ספר המתכונים של עדן אטלן

 

קרפלך מושלם

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קרפלך מושלם

קרפלך מושלם בטעם של פעם

חווית טעמים עשירה ומענגת
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: Eden Atlan

המצרכים

לבצק:

  • 4 ½ כוסות קמח
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים
  • 2 כפיות מלח

למילוי:

  • 600 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים לבנים (גדולים יחסית)
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק - אפשר לעבוד גם עם מיקסר וגם ביד. נעשה תלולית עם הקמח, נשבור פנימה את הביצים והמלח ונערבב בעדינות.
  • נוסיף את המים בהדרגה (לפי מה שמצטרכים זה משתנה מפעם לפעם, הבצק צריך לצאת רך אבל לא יותר מדי)
  • כשהבצק חלק ונעים, נשים אותו בניילון נצמד ונניח בצד למנוחה של חצי שעה לפחות.
  • עוברים למילוי - נקצוץ את הבצלים ונטגן אותם עם קצת מלח
  • כשהבצלים מוכנים נוסיף את הבשר עם עוד קצת מלח ופלפל שחור. אפשר גם להוסיף קצת פטרוזיליה / סלרי אבל לא חובה.
  • אפשר לפני הבשר גם להוסיף ירקות שיש מהמרק עוף (אם מתכננים להגיש את הקרפעלך עם מרק עוף אבל לא חובה. יש מתכון למרק עוף בסוף)
  • נבשל את הבשר עד שמוכן אבל לא לגמרי ונעביר לקירור לפני המילוי
  • להרכבה - נרדד את הבצק עם מערוך, הבצק צריך להיות דק אבל לא שקוף ודק מדי שלא ייקרע בבישול
  • נחתוך את הבצק לריבועים (אפשר גם לעיגולים מה שיותר נוח) ונמלא בכל ריבוע קטן בערך כפית מהמילוי שהתקרר.
  • נקפל את הקרפעלך כמו בסרטון, ואז נניח אותו על תבנית מקומחת עד שמגיע הזמן לבישול. אפשר להקפיא אותם בשלב הזה בקופסא אטומה לשמור כמה שבועות במקפיא, ומוציאים ומבשלים מתי שרוצים (עדיף להפשיר בערך חצי שעה לפני)
  • נבשל את הקרפעלך במים רותחים עם מלח (או בציר של המרק עוף) בערך 10 דקות, עד שהם צפים ונראים מוכנים (אפשר לטעום אחד לבדוק!)
  • להגשה - בתוך מרק עוף (מתכון למטה) או עם בצל מטוגן (מטגנים בערך 4-5 בצלים גדולים עם מלח פלפל וקצת סוכר/סילאן עד שמוכן), או גם וגם (אנחנו שמים בתוך מרק עוף עם בצל מטוגן)

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
תמונות הכנה:
קרפלך מושלם קרפלך מושלם קרפלך מושלם קרפלך מושלם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קרפלך מושלם

מחפשים מתכון למרק עוף מושלם? לחצו כאן!


שאלות נפוצות: קרפלך

יש גרסה צמחונית?
את יכולה לעשות את זה עם בשר טבעוני/עם פירה תפוח אדמה במקום.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון קרפלך זה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: קרפלך מושלם – Eden Atlan

Similar Posts

6 Comments

  1. יש לך כאן טעות צרכים להוסיף שמן כי זה לא מתגבש ללא שמן (הכיסנים)
    (טוב שלא עשיתי את המתכון שלך

    1. היי ברוריה,
      בדקנו שוב את הפוסט המקורי שפרסמה בעלת המתכון הזה וראינו שאין שמן במתכון ולכן לא מדובר בטעות. הביצים כאן בעצם מהוות את מקור השומן, ולכן אין צורך בתוספת שמן.
      יש שיטות רבות להכנת כיסונים, וזה נכון לגבי כיסונים שאנחנו מכירים בתרבות שלנו וגם לגבי כיסונים שמכינים בסין או ביפן.
      צום קל וחתימה טובה

    1. היי זהבה, תודה על התגובה שלך 🙂
      המתכון מציין 2 כפיות ולא כפות. מתנצלים שיצא ככה ומקווים שתתני למתכון הזדמנות נוספת!

    1. קרעפלך הבשר של סבתי האהובה היה טעים במיוחד! וזאת בזכות תערובת הבשר שהכילה בשר בקר טחון דק דק יחד עם כבדי עוף ובצל מרוסק וסחוט מנוזליו, מלח ומעט פלפל שחור טחון דק וזהו! לא מוסיפים שום לקרעפלך!!!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements