| |

עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה

מראה מהמם עם טעם עשיר ומושלם
בהשראת: אהובה ניזרי
ציון 4.43 על ידי 161 דירוגים
עוגת גבינה גבוהה 2 (1)

מתים על עוגות גבינה? גם אנחנו! סידרנו לכם את המתכון הכי מוצלח לעוגת הגבינה הכי מושלמת שיש שתגרום לכם להתאהב מחדש!

קבלו מתכון לעוגת גבינה גבוהה ורכה בטירוף שתמיד מצליחה בגדול עם מרקם גבינתי מנחם, וטעמי גבינה עשירים ומדויקים.

עוגה מהממת וחגיגית במיוחד שתמיד מצליחה להרשים בכל ביס מחדש. השאלה היא עם יופי טבעי שכזה, לקשט או לא לקשט?!

מתכון באדיבות: אהובה ניזרי

ספר המתכונים של אהובה ניזרי

 

עוגת גבינה גבוהה 2 (1)
באדיבות: Anna Ahundova

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה גבוהה 2 (1)

עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה

מראה מהמם עם טעם עשיר ומושלם
ציון 4.43 על ידי 161 דירוגים
לדרג
באדיבות: אהובה ניזרי

ציוד

סיר ג'חנון 24 או 26 או 28

המצרכים

  • 7 ביצים (L)
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה (סקי 5%)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (גדושות)
  • 3 כפות קמח (גדושות)
  • 3 כפות קורנפלור (גדושות)

אופן ההכנה

  • קודם מחממים תנור על 200 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ומעליה בשלב הראשון של התנור מניחים רשת.
  • בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים ואז מוסיפים בהדרגה את 1 ½ כוסות הסוכר עם הסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב אך לא נוקשה
  • בקערה נפרדת גדולה מניחים את הגבינה לבנה עם השמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג וניל ומערבבים ידנית במטרפה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים.
  • מאחדים את קצף החלבונים לקערת הגבינה כל פעם קצת, ועם תנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת, כך נמנעים מפיצוצים בזמן האפייה
  • משמנים תבנית 26 או סיר ג'חנון במרגרינה או חמאה, ומוזגים את התערובת.
  • מניחים את התבנית בשיש, מנערים קלות ומכניסים לאפייה רגילה ל-15 דקות ראשונות ב-200 מעלות. לאחר מכן מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים למשך עוד 45 דקות.
  • בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים פנימה לפחות עוד שעה עם דלת סגורה.
  • לאחר שמוציאים מהתנור מחכים רבע שעה ואז אפשר לחלץ מהתבנית אך לתת לה להתקרר לחלוטין לפני שמכניסים למקרר על מנת שלא תזיע במקרר.
  • אם אופים בסיר פלא, משמנים היטב את סיר הפלא ומרפדים עם 3 חצאי נייר אפייה , 2 בדפנות ואחד באמצע מסביב לעיגול, משמנים גם מעט את הנייר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת גבינה גבוהה 2 (1)


שאלות נפוצות: עוגת גבינה

קערה עם המים נשארת בתחתית התנור במהלך 15 דק הראשונות או עד סיום האפיה?
עד סיום האפייה.
איך מקפידים שהעוגה לא נפתחת מלמעלה?
לפני אפיה את צריכה לנער את התבנית ולהטיח את התבנית קלות בשיש על מנת להוציא אוויר.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

פוסט מקור: עוגת גבינה – Anna Ahundova

Similar Posts

55 Comments

    1. היי אבי,
      לא משנה באיזה כוס אתה משתמש, העיקר שתעשה בה שימוש לכל אורך המתכון בלי להחליף לכוס אחרת.
      בהצלחה 🙂

  1. עצות נהדרות
    שנים אני אופה עוגת גבינה מתכון דומה לזה
    יוצא נהדר
    אך לא ידעתי את הכל .
    שמה מי ורדים
    למטה במקום לשמן – אבקת קוקוס
    במקום אינסטנט פודינג
    אפשר אבקת סחלב – מייצב מסמיך…

    1. היי אורנה,
      בעוגות גבינה יש כמות מעטה של קמח או עמילנים שמסייעים לייצוב עוגות גבוהות, לכן העוגה הגבוהה תלך ותצנח בשל אובדן הדרגתי של נוזלים.
      לפעם הבאה – את יכולה להוסיף עוד קצת אינסטנט פודינג ולתת לה עוד קצת זמן בתנור (זמן האפייה במתכון הוא משוער, כל תנור בעל עוצמה קצת שונה).
      בהצלחה 🙂

  2. שלום
    אחרי שחיכיתי שעה ואז רבע שעה כדי לחלץ את העוגה,
    אז שחילצתי אותה יצא ממנה מלא נוזלים ונשפך על הרצפה.
    מה אני צריכה לעשות עכשיו?

    1. היי מרים!
      ממש מתנצלים על החוויה הלא נעימה.
      העוגה היתה צריכה עוד זמן אפייה, לכן להבא כדאי לאפות אותה כ-30 דקות נוספות.
      ההמלצה שלנו היא תמיד לבדוק את העוגה כשמוציאים אותה מהתנור עם שיפוד עץ, מפני שהזמנים במתכונים הם משוערים. כל תנור מתפקד קצת אחרת.
      בהצלחה בפעם הבאה ?

  3. 5 stars
    הי,
    העוגה ממש נהדרת, מכינים כל שבוע והיא פשוט נטרפת.
    אשמח לדעת מה תפקיד החלמונים בעוגה (עם חלבונים אין לי בעיה) כדי לנסות להמיר אותם (או חלקם) בתחליפי ביצים.
    תודה.

    1. היי אבי!
      שמחים מאוד שאתם נהנים מהעוגה הנהדרת הזו.
      לשאלתך: החלמונים מעניקים לה מרקם קרמי וגוון צהבהב מפתה.
      אפשר להמיר את החלמונים בתחליפים, אולם יש לקחת בחשבון את השינוי במרקם (שהוא קצת יותר קריטי מהשינוי בצבע).
      מקווים שהצלחנו לעזור 🙂

    1. היי כלנית!
      אנחנו ממש מתנצלים שכך יצא, למרות שאנחנו בטוחים שהייתה טעימה למרות זאת.

      בכל מקרה, יש לנו כמה טיפים בשבילך להבא:
      אז עוגת גבינה היא כמו עוגה בחושה, כך יש להתייחס אליה. כלומר, נותנים לה לעלות כמה שהיא יכולה בהתחלה, ואז מורידים את החום מעט ובעצם מייבשים אותה כדי שתתייצב.
      השיטה הזו למעשה יוצרת מעין קרום אפוי זהוב על פני השטח של העוגה.
      הקרום מסייע למנוע היווצרות סדקים על פני השטח של העוגה. סדקים אלה גורמים לבריחת אדים.
      כדי להימנע מהסדקים, מורידים את החום אחרי 20-10 דקות של אפייה. אפשר אפילו לפתוח את דלת התנור ולהכניס תבנית מים.
      בנוסף, אפשר גם להקיף את העוגה עם סכין כדי לשחרר את האדים שהצטברו בינה לבין התבנית.

      מקווים שהצלחנו לענות על שאלתך ומאחלים לך בהצלחה בהכנת העוגה בפעם הבאה! 🙂

  4. לעוגות עם כ"כ הרבה ביצים אין סיכוי לצאת לא מוצלחות. שימוש בביצים היא דרך קלה, אך לא מקובלת על חלק מהציבור, בכללם אני.
    מעניינים אותי מתכונים לעוגות מוצלחות, גבוהות וטעימות ללא ביצים.
    .

    1. היי אסתי, בבקשה כמה מתכונים מומלצים ללא ביצים שבטח תאהבי:
      עוגת שוקולד >> ללחוץ כאן
      עוגת גבינה ללא אפייה >> ללחוץ כאן
      עוגיות במילוי נוטלה >> ללחוץ כאן

  5. 5 stars
    היי העוגה מעולההה,קלה להכנה ההסבר מפורט,סוף סוף הגעתי ברוך ה' לעוגה שלי,תודה למעלת המתכון.
    כל הזמן מכינה עוגות גבינה וזו פצצה.

  6. 4 stars
    העוגה נראית יפה מאוד ממש מושלמת!!!
    אפשר לשים יוגורט במקום שמנת.
    הרבה יותר בריא.
    אני מדלגת גם על הפודינג וניל למרות שזה מייצב, הטעם לא טעים לי, ושמה יותר קורנפלור במקום זה.
    תודה על המתכון היפה והטעים.

  7. העוגה ניראת ניפלא גבוהה ובטח טעימה.שאלה באיזה תוכנית לשים את התנור… בטורבו ברגיל או אפיה רק מלמטה.והאים אפשר להחליף את הסוכר בכל תחליפיו סטיביה או סוויטנגו …

    1. 5 stars
      יצאה עוגה לתפארת פשוט נהדר,תודה על המתכון שלא נדבר על הניחוח שמרחף בכל הבית חשוב תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?