בייגלה ירושלמי בטעם מושלם וממכר
פריכות משגעת עם רכות מפתיעה
מתחשק לכם נשנוש ממכר שקשה לכם להפסיק לזלול? אז תכירו את המאפה הכי מושלם שיעשה לכם את היום!
קבלו מתכון לבייגלה ירושלמי מנצח המתקבלת בפריכות משגעת מבחוץ עם רכות מפתיעה מבפנים, וטעם שיא השלמות שישאיר אתכם המומים.
אוכלים לצד מעט שמן זית וזעתר מפנק, ונהנים מחווית טעמים מענגת ואיכותית שתמיד תשאיר אתכם עם חיוך גדול על הפנים!
מתכון באדיבות: ליל בן דוד בדש
ספר המתכונים של ליל בן דוד בדש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- ½ קילו קמח (מנופה)
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כף מלח
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 1 ½ כוסות מים (פושרים)
לציפוי:
- שומשום / קצח / זעתר (מערבבים בתבנית מלבנית)
- מים (בתבנית מלבנית)
אופן ההכנה
- שמים לתוך קערה את כל המצרכים וללוש היטב למשך 7-10 דקות עד שמקבלים בצק חלק וקצת דביק. (לא חייב מיקסר)
- משמנים מעט קערה גדולה. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת ומשמנים גם את פני הבצק ומפזרים קצת קמח מעל.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר התפחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מרטיבים את הידיים שיהיה נוח לעבוד עם הבצק
- מדליקים תנור לחום הכי גבוה, 250 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- לוקחים כדור בצק, מרדדים לעלה, ומגלגלים ואז יוצרים רצועה ארוכה ודקה. סוגרים את הרצועה לאליפסה.
- טובלים את הבייגלה בתבנית עם המים, מוציאים ומיד טובלים בתבנית עם השומשום, מפזרים מלח גס מעל הבייגלה לפני שנכניס לאפיה.
- מניחים את הבייגלה בתבנית אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק משחים.
- מוציאים מהתנור (ומברישים מיד את הבייגליים בשמן זית משני הצדדים לא חובה)
- נותנים להם מנוחה של כ-10 דקות. לאכול עם מעט שמן זית וזעתר , או מתבלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון בייגלה ירושלמי זה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
מתכון מצוין פעם שניה מכינה תודה 🙏
היי הילה,
כיף גדול! נשמח לראות איך יצא בקבוצה 🙂
וואוו יצא משגע! פריך וטעיםםם
(מי שעושה את החום הכי גבוה בתנור לשים לב ולבדוק כבר לאחר 10 דקות. אצלי זה כבר היה מוכן…)
היי רות,
נהדר! נשמח לראות תמונות של הבייגלה בקבוצה 🙂
יצא ממש מעולה!!
ממש נחטף!
תודה על מתכון!
היי חגית,
שמחים מאוד שנהניתם מהבייגלה!
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו 🙂