Go Back
בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי בטעם מושלם וממכר

פריכות משגעת עם רכות מפתיעה
ציון 4.15 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: ליל בן דוד בדש

המצרכים

  • ½ קילו קמח (מנופה)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ½ כוסות מים (פושרים)

לציפוי:

  • שומשום / קצח / זעתר (מערבבים בתבנית מלבנית)
  • מים (בתבנית מלבנית)

אופן ההכנה

  • שמים לתוך קערה את כל המצרכים וללוש היטב למשך 7-10 דקות עד שמקבלים בצק חלק וקצת דביק. (לא חייב מיקסר)
  • משמנים מעט קערה גדולה. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת ומשמנים גם את פני הבצק ומפזרים קצת קמח מעל.
  • מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • לאחר התפחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מרטיבים את הידיים שיהיה נוח לעבוד עם הבצק
  • מדליקים תנור לחום הכי גבוה, 250 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • לוקחים כדור בצק, מרדדים לעלה, ומגלגלים ואז יוצרים רצועה ארוכה ודקה. סוגרים את הרצועה לאליפסה.
  • טובלים את הבייגלה בתבנית עם המים, מוציאים ומיד טובלים בתבנית עם השומשום, מפזרים מלח גס מעל הבייגלה לפני שנכניס לאפיה.
  • מניחים את הבייגלה בתבנית אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק משחים.
  • מוציאים מהתנור (ומברישים מיד את הבייגליים בשמן זית משני הצדדים לא חובה)
  • נותנים להם מנוחה של כ-10 דקות. לאכול עם מעט שמן זית וזעתר , או מתבלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.