Advertisements
|

בייגלה ירושלמי בטעם מושלם וממכר

פריכות משגעת עם רכות מפתיעה
בהשראת: ליל בן דוד בדש
ציון 4.15 על ידי 14 דירוגים
בייגלה ירושלמי
Advertisements

מתחשק לכם נשנוש ממכר שקשה לכם להפסיק לזלול? אז תכירו את המאפה הכי מושלם שיעשה לכם את היום!

קבלו מתכון לבייגלה ירושלמי מנצח המתקבלת בפריכות משגעת מבחוץ עם רכות מפתיעה מבפנים, וטעם שיא השלמות שישאיר אתכם המומים.

אוכלים לצד מעט שמן זית וזעתר מפנק, ונהנים מחווית טעמים מענגת ואיכותית שתמיד תשאיר אתכם עם חיוך גדול על הפנים!

מתכון באדיבות: ליל בן דוד בדש

ספר המתכונים של ליל בן דוד בדש

 

בייגלה ירושלמי

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

Advertisements

בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי בטעם מושלם וממכר

פריכות משגעת עם רכות מפתיעה
ציון 4.15 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליל בן דוד בדש
Advertisements

המצרכים

  • ½ קילו קמח (מנופה)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ½ כוסות מים (פושרים)

לציפוי:

  • שומשום / קצח / זעתר (מערבבים בתבנית מלבנית)
  • מים (בתבנית מלבנית)
Advertisements

אופן ההכנה

  • שמים לתוך קערה את כל המצרכים וללוש היטב למשך 7-10 דקות עד שמקבלים בצק חלק וקצת דביק. (לא חייב מיקסר)
  • משמנים מעט קערה גדולה. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת ומשמנים גם את פני הבצק ומפזרים קצת קמח מעל.
  • מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • לאחר התפחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מרטיבים את הידיים שיהיה נוח לעבוד עם הבצק
  • מדליקים תנור לחום הכי גבוה, 250 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • לוקחים כדור בצק, מרדדים לעלה, ומגלגלים ואז יוצרים רצועה ארוכה ודקה. סוגרים את הרצועה לאליפסה.
  • טובלים את הבייגלה בתבנית עם המים, מוציאים ומיד טובלים בתבנית עם השומשום, מפזרים מלח גס מעל הבייגלה לפני שנכניס לאפיה.
  • מניחים את הבייגלה בתבנית אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק משחים.
  • מוציאים מהתנור (ומברישים מיד את הבייגליים בשמן זית משני הצדדים לא חובה)
  • נותנים להם מנוחה של כ-10 דקות. לאכול עם מעט שמן זית וזעתר , או מתבלים.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון בייגלה ירושלמי זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: בייגלה ירושלמי – Liel Ben David Badash

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

  1. 5 stars
    וואוו יצא משגע! פריך וטעיםםם
    (מי שעושה את החום הכי גבוה בתנור לשים לב ולבדוק כבר לאחר 10 דקות. אצלי זה כבר היה מוכן…)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements