סטייק פרגית על האש עם תיבול סודי!
עסיסי ומשגע עם טעם מושלם
שנים כבר אוכלים סטייקים על האש ותמיד תהיתם איך להכין באותה איכות גם בבית? אז היום מגלים את הסוד לסטייק המושלם!
מתכון כמו בסטיקיות לסטייק פרגית על האש עסיסי ומשגע על תיבול סודי המשדרג את הטעם ומקפיץ אותו לרמה הבאה.
ארוחה מושלמת ומדהימה עם טעם אלוהי שתתחרטו שלא הכנתם כבר קודם. מכינים לכבוד ארוחה חגיגית ומשאירים את כולם בשוק!
מתכון באדיבות: סבתא לאה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 10 נתחי סטייק פרגית
- ¼ כוס שמן זית (או קנולה - מומלץ לערבב יחד את 2 סוגי השמן חצי חצי)
לתבלינים:
- 2 כפיות גריל עוף
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית שום גבישי
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כפית חוואיג' תימני
- ½ כפית תבלין על האש
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית הל טחון
- ¼ כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף - תוספת אישית, אפשר לוותר)
- 2-3 כפות מים
אופן ההכנה
- מכניסים את נתחי הפרגית לשקית ניילון גדולה ועבה.
- מוסיפים את השמן, התבלינים (הקפידו על הכמויות), המים, וסוגרים את השקית בעזרת סוגר או קשר, מנענעים היטב את השקית כך שהפרגיות יצופו היטב ברוטב.
- מומלץ להשרות לילה שלם במקרר. לממהרים ורעבים, אפשר להשרות שעתיים במקרר.
- נלהיט היטב גריל גז / פחמים או מחבת פסים או מחבת פלא (איך צורך לשמן).
- נניח את הפרגיות ונצרוב 4 דקות מכל צד עד שנוצרים פסים כהים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות למתכון פרגית הזה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סטייק פרגית – סבתא לאה
הפרגית הכי טעימה שהכנתי כולם טרפו!
היי מעין,
מעולה, שמחים שנהניתם!
יצא טעים בטרוף!!!
היי אפרת,
שמחים שנהנית מהמתכון!
מתכון פצצה,היה טעים יותר מהסטקים
היי אורי,
כיף לדעת שנהנית מהמתכון!
אתה מוזמן לצלם לנו בפעם הבאה ולהעלות לקבוצה 🙂
האם אפשר להקפיא את הפרגיות ?
היי אליעזר,
אכן כן, בהצלחה!
כחסרתי ידע נרחב במטבח – הפרגיות יצאו לי אכן כמו במסעדה.
היי לילי,
תענוג לשמוע! תודה ששיתפת אותנו ונשמח גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
יצא ממש טעים תודה רבה
היי,
מעולה!! נשמח גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
אחלה ממתכון שנים איתו ותמיד טעים
היי שמקה,
שמחים מאוד על כך!
מזמינים אותך להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו 🙂