עוגת ריבה נוסטלגית בטעם של פעם
חווית טעמים עשירה במרקם חלומי
תכירו את הגברת הלבנה שתחזיר לכם את ימי הילדות ותנגן לכם זכרונות סבתא עם כל ביס מפנק וטעים!
קבלו מתכון לעוגת ריבה נוסטלגית בטעם של פעם המרוכבת משכבות בצק חמאתי פריך וחלומי המשתדך למלית ריבה מפנקת, וקצפת עשירה מעל המשודרגת בסוכריות משגעות.
עוגה מדהימה עם טעם נוסטלגי ומושלם שתמיד שמה לכולם חיוך גדול על הפנים. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: מיטל ישראל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית ענקית או בינונית (יוצא גבוהה יותר)
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 1 ½ כוס סוכר
- 1 מרגרינה/מחמאה/חמאה
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 5 ביצים
- 1 כף רום
- 1 כף תמצית וניל
- 1 סוכר וניל
- קורט מלח
- מעט מיץ לימון
- ריבת תות (לא הקונפיטורה עם הגושים)
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה
- נמיס את המרגרינה, ונפריד 4 ביצים. כשהמרגרינה לא חמה אבל נוזלית נוסיף ביצה שלמה ו-4 חלמונים, את הרום, קצת לימון ותמצית וניל.
- עליהם נוסיף בהדרגה את הקמח, ¾ כוס סוכר, אבקת אפייה והסוכר וניל, ונעבד במיקסר או ביד עד שמקבלים בצק יפה.
- נחלק ל-2 חלקים, נרדד בתבנית חלק אחד ונמרח ריבה.
- את החלק השני או שנרדד בשיש ונרים (יותר קשה), או שנחלק לחתיכות קטנות מדקקים ומכסים את הכל מלמעלה.
- נאפה בתנור על 180-200 מעלות תלוי בתנור, למשך 30 דקות בערך, עד שטיפה מזהיב, ואז נוציא להתקרר.
- בינתיים שמתקרר, נקציף את הביצים עם ה-¾ כוס סוכר שנשארה, ואחרי שהקצף יציב נוסיף לו גם קצת לימון (הלימון לוקח את הריח של הביצים).
- נמרח על הבצק האפוי, נפזר סוכריות ונכניס לתנור לעוד רבע שעה על 180 מעלות.
- כשהעוגה עוד חמה נחתוך לריבועים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת ריבה
צריך לשמן את התבנית? אין צורך מספיק נייר אפייה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת ריבה – מיטל ישראל