עוגות גבינה | כללי | עוגות
עוגת גבינה אפויה על בסיס בצק פריך
חווית טעמים עשירה בהכנה קלה
מעלים את משחק עוגות הגבינה שלכם לשלב הבא, ומשדרגים את עוגת הגבינה המשגעת של השבת בטעמים שישאירו את כולם בפה פעור!
קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה ומדהימה על בסיס בצק פריך וחמאתי עם מרקם מטריף במיוחד, המשתדך באופן מושלם למלית הגבינה העשירה, עם אפשרות לציפוי במחית דובדבנים מפנקת.
מכינים עוגה מדהימה זו בעיניים חצי עצומות, ונהנים מטעמים מענגים שרק גבינה יכולה לספק!
מתכון באדיבות: נורית יונה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 24 עגולה או מלבנית
המצרכים
- בצק פריך (אפשר בצק פריך של מעדנות)
לגבינה:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- גרידת לימון
- 1 פחית חלב מרוכז
- 5 כפות קורנפלור
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 500 גרם גבינה לבנה
לציפוי:
- מחית דובדבנים
אופן ההכנה
- מרפדים את התבנית בבצק פריך, ואופים חצי אפייה בחום של 200 מעלות למשך 7 דקות בערך.
- מוציאים מהתנור ומנמיכים את החום ל-170 מעלות. מגרדים את החלק העליון של הבצק החצי אפוי ומניחים בצד.
- לקערה נפרדת מוסיפים את ביצים, סוכר, גרידת לימון, חלב מרוכז, קורנפלור, שמנת חמוצה וגבינה לבנה. מערבבים היטב.
- לצקת מעל לבסיס הפריך, ומעל למלית גבינה מפזרים את הבצק שגירדנו.
- מכניסים לאפייה למשך 40 דקות. מפדרים באבקת סוכר לאחר אפייה.
- אפשר לצפות את העוגה במחית דובדבנים או כל ציפוי שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
הכנתי וייצא טעים מאוווווד! עכשיו מכינה פעם שניה עם שני שינויים קלים: מורידה חצי מכמות הגבינה, מכינה בעצמי בצק חמאה בתחתית
היי רות,
מעולה, שמחים מאוד שנהנית מהעוגה ותודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים שלך!
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו אם אינך שם עדיין 🙂