| | | | |

קוביות שוקולד שכבות מענגות

עם קרם חמאה קפה עשיר
בהשראת: לבשל ולאפות עם ליטל
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
קוביות שוקולד

קבלו מתכון קוביות שוקולד משגעות ומושלמות אלה המורכבות משכבות רבות ומענגות של ספוג קקאו לח ועסיסי המשתדך לקרם חמאה קפה עשיר ומפנק, לצד גנאש שוקולד מושחת!

ספר המתכונים של לבשל ולאפות עם ליטל

קוביות שוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

קוביות שוקולד

קוביות שוקולד שכבות מענגות

עם קרם חמאה קפה עשיר
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: לבשל ולאפות עם ליטל

ציוד

2 פורמות מרובעות / 2 תבניות מרובעות אלומיניום עם דף אפיה משומן בתחתית

המצרכים

לספוג קקאו:

  • 8 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כוסות קמח תופח מנופה
  • 4 כפות גדושות קקאו מנופה

לקרם חמאה קפה:

  • 400 גרם חמאה רכה
  • 400 גרם אבקת סוכר (4 שקיות של 100 גרם)
  • תמצית קפה לפי הטעם

לגנאש השוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם שמנת מתוקה

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן זרעי ענבים

אופן ההכנה

  • להכנת הספוג - בקערת המיקסר עם וו מקצף, נקציף 8 ביצים שלמות כ-5 דקות יחד עם הסוכר בהדרגה עד להיווצרות קצף בהיר. זה מוכן כאשר לוקחים כף ומציירים סרט אם הסרט נשאר ולא נעלם בתערובת הקצף מוכן.
  • נוסיף בהדרגה 2 כוסות שמן ו-2 כוסות מים, ואז נוסיף את האינסטנט פודינג קמח תופח וקקאו ונערבב. רצוי לא לערבב הרבה ובתנועות קיפול אם נשבור את הקצף העוגה לא תתפח ותיפול לאחר שנוציאה מן התנור.
  • נחלק ב-2 תבניות או פורמות, ונאפה ב-170 מעלות למשך 30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • להכנת הקרם חמאה קפה - בקערת מיקסר נקציף חמאה רכה עם אבקת סוכר (זה יקח זמן רצוי להיות סבלניים, ניקח כ-10 דקות בערך עד שתתחיל להיווצר מסה שנראית יפה בהירה ותופחה.
  • מוסיפים תמצית קפה, לא מפריזים אך גם לא מתקמצנים רצוי להרגיש את הטעם של הקפה.
  • עוטפים בניילון נצמד על גבי הקרם, ושמים במקרר עד להרכבה.
  • להכנת גנאש שוקולד - קוצצים את השוקולד המריר ושמים בקערה.
  • שמים את השמנת המתוקה בסיר ומביאים לרתיחה, ואז לצקת את השמנת על גבי השוקולד וממתינים דקה.
  • מערבבים עם מרית עד לקבלת גנאש חלק ונקי מגושים, עוטפים בניילון נצמד על גבי הגנאש ומקררים עד להרכבה.
  • נמשיך עם הספוג קקאו - מוציאים את הספוג מהתנור ומצננים לגמרי. לאחר מכן חותכים מכל תבנית 2 מרובעים שווים בגודלם.
  • נרכיב את העוגה - השכבה הראשונה תהיה ספוג קקאו. מעליה לצקת מחצית מקרם החמאה ונשטח. מעל נשים קרם החמאה ולצקת מחצית מגנאש השוקולד. נכסה בספוג קקאו נוסף, ואז קרם חמאה, ולבסוף גנאש שוקולד.
  • לציפוי - במיקרוגל נמיס את השוקולד מריר עם 3 כפות שמן זרעי ענבים, ולצקת מעל לעוגה.
  • נקפיא במקרר כ-3 שעות. לאחר מכן ניישר את הקצוות עם סכין חדה ונחתוך לקוביות שוות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?