דג מושט מושלם עם חומוס וחריף
ברוטב משגע וטעים
כאשר נתקלים במתכון מושלם לדגים שהוא גם בריא וגם טעים, אין סיכוי שלא מכינים!
קבלו מתכון לתבשיל דג פילה מושט מושלם שמבשלים ברוטב משגע של פלפלים חריפים ושום, ומרתיחים עם גרגירי חומוס המשדרגים את הסיר ברמות.
מנת דגים מפוארת ומרשימה עם חריפות מטריפה שתמיד גונבת את ההצגה. תמיד הצלחת הראשונה שמתפנה!
מתכון באדיבות: שושנה אלון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- דג מושט פילה
- מעט שמן
- 5-6 שיני שום
- 3-4 פלפלים חריפים אדומים (חצויים לרבעים)
- 2-3 עגבניות (למי שאוהב)
- כוסברה
- 2 כפות פפריקה מתוקה / חריפה
- מעט מלח
- מרק עוף
- 1 כף כורכום
- פלפל לבן (פלפל שחור)
- גרגירי חומוס שהושרו לילה קודם (או מקופסת שימורים)
אופן ההכנה
- בסיר מחממים מעט שמן ואז מוסיפים לו את השום, פלפלים חריפים שחוצים לרבעים, עגבניות חתוכים לפלחים, וחופן גדול של כוסברה קצוצה.
- מטגנים קלות ואז מניחים את הדג מעל.
- לקערה נפרדת מוסיפים פפריקה, מעט מלח, טיפה מרק עוף, כף כורכום, פלפל שחור ולבן, ומעט שמן, ומערבבים הכל היטב. ואז שופכים מעל הדג.
- מוסיפים מים קרים מהברז עד גובהה של הדג ומפזרים כוסברה מעל ומביאים לרתיחה. לכסות את הסיר.
- כשזה כבר רותח, מוסיפים את גרגירי החומוס שהושרו לילה קודם (או מקופסת שימורים).
- מנמיכים את האש לבינונית עד לצמצום הרוטב, ואז מנמיכים לאש נמוכה עד לגמר הבישול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: דג מושט מושלם
את הכוסברה שמים גם מתחת וגם מעל הדג? אכן גם מלמטה וגם מלמעלה. |
אפשר בלי חריף? אפשר לשים רק גמבה אדומה במקום חריף גם יוצא טעים. |
כמה להוסיף חומוס? קופסה אחת של שימורים, אפשר גם חומוס שהושרה לילה קודם בערך שתי כוסות. |
את החומוס לבשל קודם בנפרד? אין צורך בבישול מוקדם לחומוס. |
מה חושבים על: דג מושט מושלם
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
מדהים פשוט וקל
היי יסכה,
איזה יופי, נהדר!
מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
יצא טעים ממש!!
תודה
היי נעמי,
איזה כיף לדעת שנהנית מהמתכון, תודה ששיתפת אותנו 🙂