| |

מתכון פחזניות שלא צונחות

מרקם פריך וחלומי עם מראה מהמם
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.45 על ידי 25 דירוגים
פחזניות

אם גם לכם נמאס כבר מפ‎חזניות שאף פעם לא מצליחות ותמיד נופלות, אז הגיע הזמן לשדרג למתכון המושלם הזה שישנה לכם את משחק הפחז‎ניות לעד!

קבלו מתכון לפחזניות מושלמות שלא צונחות ותמיד נשארות גבוהות ויציבות עם מרקם פריך וחלומי, ומראה מהמם שמשלימים עם קצפת וניל עשירה ועננית.

מכינים באופן מדויק לפי מתכון מפורט זה, ומבטיחים הצלחה מסחררת עם טעמים שישאירו את כל מעולפים ומכורים!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

פחזניות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פחזניות

מתכון פחזניות שלא צונחות

מרקם פריך וחלומי עם מראה מהמם
ציון 4.45 על ידי 25 דירוגים
לדרג
כמות 0 יחידות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס מים
  • 100 גרם מחמאה לקוביות
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 3 ביצים גודל L

לקצפת:

  • 500 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה (לחלבי)
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו
  • על הכיריים מניחים סיר עם כוס מים, מחמאה, מלח, וסוכר. מביאים לרתיחה והמסה של המחמאה, מכבים את הגז מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל בצק. אם הוא נוזלי מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח עד שהוא מתגבש לבצק נוח וגמיש.
  • מעבירים את הבצק למיקסר, מפעילים מהירות 3 עם וו גיטרה
  • מערבלים בערך 5 דקות עד לקירור הבצק - עד שלא יוצאים יותר אדים מהבצק ואז הוא מוכן להמשך העבודה
  • כעת שהבצק התקרר, מגבירים מהירות גבוהה במיקסר, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד להטמעה מוחלטת בבצק.
  • כעת מוסיפים את השנייה, ושוב מערבלים עד הטמעה
  • את הביצה השלישית טורפים בקערית ומוסיפים רק חצי ממנה אל הבצק
  • כך מקבלים בצק אלסטי מושלם.
  • מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר כוכב, מרססים ספריי שמן על תבנית תנור (כך נייר האפייה לא יזוז ויהיה נוח לזלף), ומניחים נייר אפייה
  • מזלפים פחזניות על כל התבנית, בגודל קטן, הכמות אמורה לצאת בין 20-25, תלוי בגודל שבו תבחרו לזלף
  • ממקמים את התבנית במרכז התנור ואופים בערך 25 דקות עד להזהבה. (אם עדיין לא זהובות, ממתינים עוד 5-10 דקות)
  • לא פותחים דלת התנור בזמן האפייה!
  • לאחר מכן מכבים את התנור ,פותחים חריץ קטן בדלת התנור ומכניסים כף מעץ בין הדלת לגוף התנור
  • משאירים את הפחזניות בתנור מכובה 10 דקות ורק אז מוציאים אותן
  • להכנת הקרם - במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את כל מרכיבי הקרם, ואז מכניסים לשקית זילוף, חוצים כל פחזניה לחצי לא עד הסוף וממלאים בקרם
  • ניתן להקפיא את הפחזניות עם הקרם.
  • כיוון שהבצק הוא פרווה ניתן למלא גם במלית בשרית כמו כבד מטוגן עם בצל / פטריות וכו')
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פחזניות


שאלות נפוצות: פחזניות שלא צונחות 

חייבים לאפות רק בטורבו?
אפשר גם בתכנים אפייה רגילה.
אפשר חמאה במקום המחמאה?
אפשר, באותו יחס.
אפשר בלי מיקסר?
בעבר ניסיתי ללא מיקסר וזה לא הצליח. במיקסר יש וו לישה והבצק צריך בו זמנית להתקרר ולהתגבש .הבצק נכנס חם אל המיקסר,מתערבל ויוצאים ממנו כל האדים. אפשר במיקסר ידני עם וו לישה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

23 Comments

  1. 5 stars
    ניסיתי הרבה מתכונים ולא הצלחתי עד שהגעתי למתכון המושלם הזה, הוא פצצה!!!!!!!!!!!!!!!
    יצא רך אורירי וטעיםם
    שמתי רק 2 ביצים והרגשתי שלא צריך יותר..
    ממליצה בטירוף😘

  2. 5 stars
    הכנתי יצא מושלם ביותר,אבל רק 3 ביצים אחרת היה דליל.הכנתי פעם ראשונה ללא מיקסר.תיכף מכינה שוב
    תודה

  3. 5 stars
    תודה רבה על המתכון
    הכנתי פחזניות בדיוק לפי ההנחיות שלכם ויצאו נפלאות, תפוחות ולא נפלו.
    המתכון כנראה מאוד מדויק.
    מודה שכאשר סיימתי לערבל במיקסר הייתי סקפטית, אבל ממש נפלא.
    תודה

    1. היי שיר,
      להבא אפשר להוסיף עוד קמח עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. כף אחת ולערבב ולחזור על כך כמה שצריך.
      בהצלחה 🙂

  4. לא ניסיתי את המתכון אבל זה נראה מתכון מעולה!!
    הרגע הכנתי פחזניות ויצא משהו לא בדיוק אכיל:)
    ואז הסתכלתי במתכונים באינטרנט וראיתי שעשיתי דברים קצת שונים…
    אז ננסה את השיטות שלך ונגיד לך איך יצא 🙂

    1. היי יעל 🙂
      כן, וו זרועות היא המקבילה של וו גיטרה במיקסרים של קיטשן אייד ואחרים.

4.45 from 25 votes (20 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements