עוגת שוקולד לפסח ב-10 דקות
עסיסיות מטריפה עם טעם מענג
פסח זה לא הפסקתם לעבוד ולנקות לכבוד החג, ומגיע לכם לחגוג עם עוגה שלא מצריכה השקעה של כל היום במטבח.
תכירו את עוגת ה-'אין לי זמן' המדהימה – עוגת שוקולד לפסח מושלמת שמכינים ב-10 דקות ואף שנייה לא יותר, וכל ההכנה מתבצעת במחבת אחת ובלי בלגן בכלים!
עוגה קלה שכל אחד יכול להכין וקבלת עסיסיות מטריפה מבסיס שוקולדי עשיר המשתדך לגנאש שוקולד מושחת המשדרג את חווית הטעמים ברמות. ביס אחד ואתם בים של תענוג!
מתכון באדיבות: חני אסור
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית קוטר 20/22
כוס חד פעמית לשתייה קרה
המצרכים
לעוגת שוקולד:
- 150 גרם חמאה (מרגרינה לפרווה)
- 2 חפיסות שוקולד מריר
- 2 כפות רום
- ¼ כוס סוכר
- ½ כוס חלב (לפרווה אפשר ½ שמנת צמחית)
- אבקת אפייה (כשר לפסח)
- 2 ביצים
- ½ כוס קמח מצה דק
לגנאש:
- ½ חבילת שמנת מתוקה (או צמחית)
- 1 חפיסה שוקולד מריר
אופן ההכנה
- להכנת העוגה - על האש ממיסים את החמאה עם השוקולד מריר, רום, ¼ כוס סוכר, וחצי כוס חלב. מערבבים תוך כדי. לאחר מכן שמים בצד לקירור.
- לאחר שמתקרר, מוסיפים את האבקת אפייה, שני ביצים, וחצי כוס קמח מצה, ומערבבים לאיחוד.
- מעבירים הכל לתבנית קוטר 20/22 ומכניסים לאפייה רגילה בתנור מחומם על 160 מעלות למשך 35 דקות בערך.
- להכנת הגנאש - ממיסים יחד את המצרכים, ושופכים מעל לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד לפסח
מה אפשר במקום הרום? אפשר 2 כפות של נס קפה עלית, אפשר גם 2 כפות של תמצית וניל. |
אפשר שמן במקום החמאה? אפשר להחליף ב-¾ כוס שמן. |
האם את העוגה לשמור במקרר אחרי זה? והאם יש צורך לחמם לפני ההגשה? שומרים במקרר, ולפני ההגשה אפשר לחמם חצי דקה גג במיקרוגל. |
מה חושבים על: עוגת שוקולד לפסח
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!