פשטידת תפוחי אדמה לפסח
אם גם לכם מתחשק פשטידה מענגת ומיוחדת לחג הפסח, אז פשטידה קלה וקלילה זו היא…
פשטידת תפוחי אדמה לפסח

אם גם לכם מתחשק פשטידה מענגת ומיוחדת לחג הפסח, אז פשטידה קלה וקלילה זו היא האחת שתעשה לכם את החג!
קבלו מתכון לפשטידת תפוחי אדמה (מעקודה) מושלמת לפסח מלאה במגוון רחב וצבעוני של ירק מפנק בפנים בשילוב טעמים שישלח אתכם עפים.
פשטידה קלה וקלילה שתפנק את כל המשפחה בטעמים מענגים ותמיד מתחסלת במהירות. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב[/button]
[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 5 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
- 5 ביצים L
- 5 כפות שמן קנולה
- 1 קופסת שימורים של אפונה וגזר
- ⅓ צרור פטרוזיליה (קצוצה)
- 1 כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף
- ½ כפית מלח (לפי הטעם)
- ¼ כפית פלפל לבן (או שחור גרוס)
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
- נבשל את התפוחי אדמה עם הקליפה, ונצננן היטב. לאחר מכן נקלף אותם ונרסק למחית חלקה (תפוח אדמה אחד מרסקים גס).
- נוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה, ונערבב לאחר כל הוספה. לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים חוץ מהשמן ושוב נערבב.
- בסיר יציקה קטן (כ-3.5 ליטר עם ציפוי טפלון/קרמי) נחמם את השמן ונשפוך את התערובת על אש בינונית. נטגן כ-10 דקות.
- נעביר את הסיר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ונאפה למשך 50 דקות בערך, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה. נצנן מעט ואז נהפוך על צלחת.
[adinserter block="4"]
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
פשטידת תפוחי אדמה
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!