עוגת תפוחים כשרה לפסח
לחה ועסיסית עם טעם מסחרר
אין סיכוי שמעבירים חג פסח זה בלי להתענג על הטעם המטריף והמרקם המשגע של עוגות התפוחים החגיגיות ומושלמות!
קבלו מתכון לעוגת תפוחים כשרה לפסח שתמיד יוצאת לחה ועסיסית עם טעם מסחרר המורכב מבסיס פריך עם מלית תפוחים פרוסים עשירה, ומלא אגוזים קצוצים מעל עם סירופ מייפל מושחת.
עוגה סופר קלה שמשדרגת לכם את חג השולחן בטעמים עשירים ושמחה נלווה. כבר מהביס הראשון מבינים מה המשמעות של תענוג אמיתי!
מתכון באדיבות: סיגלית ימין
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית עגולה מספר 26
המצרכים
למלית:
- 1 ק״ג תפוחי עץ קלופים פרוסים לפרוסות (כ-8 תפוחים - מועדף רק מזן סמיט)
- ¾ כוס סוכר
- מיץ לימון מלימון אחד
- 1 כפית קינמון
לבצק תחתית כיסוי:
- 1 ½ כוסות קמח מצה
- ½ כוס קמח תפוחי אדמה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 6 ביצים
לציפוי:
- 1 כוס אגוזי מלך קצוץ גס
- סירופ מייפל
אופן ההכנה
- בקערה נערבב את התפוחים, סוכר, קינמון, ומיץ לימון, ואז נניח בצד ל-20 דקות עד הרכבת העוגה.
- בקערת המיקסר, ננפה את הקמח תפוחי אדמה ואת הקמח מצה, ואז נוסיף סוכר ונערבב. לאחר מכן נוסיף שמן וביצים ואז מעבדים עד שמקבלים בצק רך ונעים מאוד. מניחים בצד כדי שהנוזלים ייספגו.
- נרכיב את העוגה בתבנית עם נייר אפיה משומנת - נשטח מחצית מהבצק ואז נשטח מעל את מלית התפוחים, ולאחר מכן מניחים את שאר הבצק מעל מלית התפוחים.
- נפזר מעל לעוגה את האגוזים קצוצים גס ומכניסים לאפייה בחום 180 מעלות למשך שעה ורבע בדוק עד שהבצק זהוב.
- לאחר אפייה וכשהעוגה מוכנה, שופכים מייפל סירופ מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים
אפשר לוותר על הקמח תפוחי אדמה? אי אפשר בעוגה זו. |
צריך להרתיח את התפוחים? אין צורך להרתיח, רק לקלף. |
מה חושבים על: עוגת תפוחים
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!