מתכון לצלי בשר ברוטב
תלקקו את האצבעות!
תכירו את הארוחה שהיא בגדר חובה בכל שולחן שבת – צלי בשר מפנק וחגיגי שישאיר את כולם מלקקים את האצבעות!
קבלו מתכון לצלי בשר כל כך רך ועסיסי שאפשר לאכול אותו בלי סכין, שמשדכים לרוטב סמיך ומשגע המשדרג את חווית הטעמים ברמות.
מגישים לצד מנת צד מפנקת לבחירתכם ומקבלים מעדן חגיגי ומעולה בול כמו באירועים. ארוחה מלאה ומשביעה שתפנק את כל המשפחה!
המצרכים
- 1 קילוגרם בשר שריר הזרוע מספר 8
- 4 יחידות בצלים גדולים
- 5 כפות שמן
- 2 כוסות ציר בשר מסונן או מים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף כרכום
- 1 קורט פפריקה
- 1 שקית רוטב צלי מוכן
אופן ההכנה
- מבשלים את הבשר בסיר לחץ כשעה או בסיר על הגז לאורך זמן ממושך יותר עד לקבלת רכות
- שמים במים מלח, מעט כרכום, פלפל שחור גרוס, ובצל אחד מחולק
- כשזה מוכן מסננים נוזלים ומשתמשים בזה
- לוקחים סיר עם 4 בצלים קצוצים ו-5 כפות שמן, וחותכים בשר לפרוסות. מניחים על הבצל השקוף, וממשיכים לטגן
- שמים מסיר הבשר כ-2 כוסות מים, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כף כרכום, נגיעת פפריקה, ומבשלים על אש קטנה בערך עוד שעה
- לוקחים רוטב צ'ילי של אוסם עם חצי כוס מים ומערבבים, ואז שופכים מעל לעוד 5 דקות וזה מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
צלי בשר ברוטב
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
הכנתי לחג ויצא יאממ , מכינה לשבת שוב 🙂
היי חני,
מעולה, שמחים מאוד שנהנית ואת מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
מושלם
תודה רבה!
אנחנו שמחים שנהנית 🙂