פאי לימון עשיר ומדהים
חווית טעמים עשירה של חמוץ מתוק
לכל אוהבי קינוחי הלימון וגם למי שלא, הגיע הזמן להתמכר בטירוף עם פאי לימון מיוחד ונדיר זה ששווה כל רגע של הכנה!
קבלו מתכון לפאי לימון וקצפת מושלם ומופלא שמכינים מבצק פריך ושחום בצדדות המשתדך למלית קרם לימון עשיר וחמוץ בעדינות שמתאזן עם מתיקות הקצפת המושחתת לציפוי.
פאי נהדר שהכי פשוט להכנה שמצליח לספק חווית טעמים עשירה של חמוץ מתוק המרשימה את כל מי שטועם, ומשאירה אותם בטעם של עוד!
מתכון באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
ספר המתכונים של סילביה פינוקים מהמטבח שלי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית פאי משומנת
המצרכים
לפאי:
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ¾ כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה L
- 2 כפות מים
- שעועית / חומוס יבש (כמשקולת לבצק)
לקרם לימון:
- 3 חלמונים
- 1 כוס מיץ לימון סחוט
- גרידה מלימון 1
- 1 ½ פחית חלב מרוכז
קצפת לקישוט:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כף פודינג וניל
- 1 כף סוכר
- גרידת לימון (לפזר מעל)
אופן ההכנה
- להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה עם הקמח וסוכר, ומעבדים למשך דקה בערך, עד לקבלת בצק פירורים.
- לאחר מכן מוסיפים את הביצים ומים ומעבדים עד לקבלת בצק נעים למגע ולט דביק.
- מקמחים מעט את השיש ומרדדים את הבצק לעובי דק (אבל לא דק מדי), ואז מעבירים לתבנית פאי משומנת היטב ומכניסים למקפיא למשך שעה.
- מחוררים את הבצק, מניחים מעליו נייר כסף, ושופכים על הנייר כסף שעועית / חומוס יבש (תשמש כמשקולת לבצק). אופים בתנור על 180 מעלות בתכנית טורבו למשך 20 דקות בערך. לאחר מכן מוציאים את השעועית ואופים עוד 3 דקות, ואז מוציאים.
- להכנת הקרם - מקציפים את החלמונים, מיץ לימון, גרידה יחד למספר שניות, ואז מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד לכמה שניות.
- מעבירים לפאי ואופים על 180 מעלות למשך 10 דקות. לאחר מכן מוציאים ומצננים, ואז מכניסים למקרר לשעה.
- להכנת הקצפת - מקציפים את החומרים לקצף יציב, ואז מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים מעל. מפזרים מעל גם מגרידת לימון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פאי לימון
אפשר לוותר על הקצפת? אפשר בהחלט, אבל היא מוסיפה המון. |
מה אפשר במקום החלב מרוכז? אין תחליף במתכון זה. |
האם חייב לאפות טורבו את הבצק? אפשר אפייה רגילה אבל ייקח יותר זמן. |
במילוי הפאי לא צריך סוכר? לא, כי החלב מרוכז מתוק. |
בקרם לימון לא אמורים להוסיף קורנפלור? אין צורך במתכון זה. |
בד"כ זה הולך מדהים עם מרנג צרוב עם ברנר למעלה, זה לא הולך כאן לאיבוד קצת עם שמנת להקצפה? מניסיון וניסיתי את שני המצבים , הקצפת כאן מושלמת והרבה יותר טעימה מהמרנג! |
מה חושבים על: פאי לימון
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מה גודל התבנית?
היי מירי,
תבנית 24.
בהצלחה 🙂
הי. עשיתי אןת העוגה. קרם לא מתייצב. איך אפשר לתקו את המצב? אשמח לתשובה מהירה. תודה מראש.
היי נטליה, ייתכן שהקרם הוקצף מהר מדי, נסי להוסיף מעט קורנפלור (בערך עוד 2 כפות) ולראות אם הקרם התגבש ונהיה סמיך וטוב.