Advertisements
| |
אם רוצים קינוח שיטריף את האורחים עוד יותר מהמנה הראשית, מכינים להם מיני פאי תפוחים אישי מפנק זה. פאי תפוחים ושקדים מיני שמכינים מבצק פריך מפנק במיוחד במלית תפוחים משגעת ועסיסית בנגיעות קינמון מושלמות ושקדים פרוסים לקישוט. קינוח אישי מושלם לראש השנה, וכל כך טעים ויפייפה שהאורחים לא יפסיקו להרעיף שבחים!

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: פאי תפוחים ושקדים מיני

מצרכים

תבנית: תבניות מאפינס חד פעמי.

לבצק:
2 כוסות קמח
150 חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
כף מים (אולי נצטרך עוד כף.)

 לתפוחים:
4 תפוחים חתוכים לקוביות (במתכון משתמשים בירוקים)
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית קינמון
שקדים


אופן הכנה 

  • במעבד מזון נשים את הקמח, חמאה, קורט מלח, וחצי כוס סוכר. נערבב עד שמקבלים פירורים, אחרי זאת נפסיק ונוסיף 2 חלמונים, כפית תמצית וניל, וכף מים. נערבב עד איחוד, אם יבש מדי נוסיף עוד כף מים 
  • נוריד על השיש ונאחד בלי הרב לישה, ואז נעטוף בניילון נצמד ונשים במקרר
  • כעת נשים במחבת את התפוחים החתוכים עם חצי כוס סוכר, 1 סוכר וניל, 2 כפות מיץ לימון. נשים על האש ונבשל, נערבב מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • נוריד מהאש ונוסיף חצי כפית קינמון, ואז נקרר לפני מילוי.
  • כעת נתחיל בהרכבה – נפריש מעט מהבצק בצד ואת שאר הבצק נרדד על השיש עם מעט קמח לריבוע דק.
  • נחתוך לריבועים, וכל ריבוע נשים בתבניות שקעים משומנות ונשים מילוי.
  • את הבצק שהפרשנו בצד נרדד דק ונחתוך לחצי ואז לפסים. נשים שני פסים מעל התפוחים (נכווץ אותם מעט)
  • נפזר מעל שקדים פרוסים
  • נשים לאפייה על 180 מעלות. אפשר לאפות בטורבו.
  • אפשר לפדר באבקת סוכר איך שיוצא.
Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: ניתן להמיר לפרווה?
תשובה: ברור מחליפים את החמאה בנטורינה.

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:

פאי תפוחים ושקדים מיני

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements