| | |

קובה

עם מרק ירקות משגע
בהשראת: יפעת צרפתי
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
קובה

הקציצות הכי נפוצות במטבח העירקי באות לככב בארוחת הצהריים הבאה שלכם, עם מרק חלומי שמשלים את המנה ומעלה אותה לרמה אחרת לגמרי!

מתכון לקובה עסיסית ומנצחת כמו של סבתות עיראקיות, שמשדכים למרק ירקות משגע לקבלת מנה שלמה ומשביעה עם חווית טעמים לא מהעולם הזה!

ארוחה מושלמת לימים הקרים והגשומים של החורף הקשה, שתמיד תחמם לכם את הבטן והלב, עם טעמים בלתי נשכחים.

מתכון באדיבות: יפעת צרפתי

ספר המתכונים של יפעת צרפתי

קובה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קובה

קובה

עם מרק ירקות משגע
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: יפעת צרפתי

המצרכים

לבצק של הקובה:

  • 1 קילו סולת
  • 1 כף מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות שמן
  • 3 - 3 ½ כוסות מים.

למילוי בשר:

  • 1 קילו בשר
  • בצל
  • מלח
  • פלפל

למרק:

  • עגבניות מגורדות
  • בצל
  • 2 גזר
  • 3 גבעולי כרפס
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף מלח
  • שמן

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת הבצק - לשים את כל המרכיבים של הבצק היטב.
  • לאחר לישה, נותנים לבצק מנוחה של רבע שעה בערך.
  • עוברים להכנת המילוי בשר - מטגנים בצל קצוץ ומוסיפים לו את הקילו בשר.
  • מפוררים עד שמחליף את הצבע, ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים.
  • מקררים את הבשר, וממלאים את הקובה. אפשר לאחסן ולהקפיא ולהוציא לבישול במרק או לטיגון מתי שמתחשק.
  • להכנת מרק לקובה - מגרדים את העגבניות, קוצצים את הבצק, גזר וכרפס.
  • שמים שמן בסיר ומטגנים את הבצק עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות המגורדיות, הכרפס, והגזר, ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים.
  • לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מים ומלח ומערבבים.
  • מכסים את הסיר עד ל-5 דקות אחרי רתיחה.
  • כעת מוסיפים את הקובה ונותנים לו שוב להגיע לרתיחה, לערבב.
  • מנמיכים את הגז ונותנים לזה 10 דקות של בישול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קובה סולת

איך מגלגלים את כל הגודל הזה?
תרטיבי את הידיים בטיפה מים, תקחי מעט בצק, תפתחי אותו הכי דק שאת יכולה על היד, תמלאי בבשר ואז תסגרי ותעשי כדור.
האם צריך להפשיר קובה שיצא מהקפאה לפני שמכניסים למרק, או שאפשר להכניס אותו ישר מהמקפיא?
ישר מהמקפיא להכניס למרק רותח.

מה חושבים על: קובה סולת

קובה
נורית שחר: "הכנתי אבל בלי אבקת אפייה, יצא מעולה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: קובה – יפעת צרפתי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?