לרגעים האלה שמתחשק משהו בשרי, עסיסי, ומלא בטעמים, הבאנו לכם מנה מושלמת של קבב המרשימה את כל מי שטועם!
מתכון לקבב עסיסי שמכינים לצד לאפה ביתית מבצק רך וחלומי הנותנים שילוב טעמים משגע שיטשטש לכם את החושים.
מגישים ליד טחינה וסלטים מושלמים ומתפנקים על מנה ממכרת שמאיימת לכם על הדיאטה, כי פשוט לא תצליחו להפסיק להתענג!
מתכון באדיבות: נועם זגדון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
ללאפה:
- 1 קילו קמח מנופה
- 3 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 - ½ כפות מלח
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס מי סודה לשתיה
- 2 כוסות מים פושרים
לקבב:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- ½ צרור פיטרוזליה
- ½ צרור כוסברה
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- להכנת לאפה - ממיסים את השמרים עם הסוכר, כוס אחת של מים, ומעט קמח
- מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ונלוש היטב, לקראת הסוף מוסיפים את השמן ונלוש עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- לפזר מעל הבצק מעט קמח, ושמים להתפחה של שעה.
- מחלקים את הבצק ל-14 כדורים, ומתפיחים שוב כ-20 דקות
- מחממים מחבת טפלון, ופותחים כל כדור לעיגול דק, ומטגנים כדקה מכל צד
- להכנת הקבב - מערבבים הכל לעיסה חלקה. עם ידיים משומנות מעט יוצרים קציצות מאורכות או עגולות.
- מחממים מחבת פסים עם מעט שמן, ומטגנים משני צדדים. אפשר גם לאפות בתנור.
- מרכיבים את הלאפה ומגלגלים.
הערות וטיפים
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
מה חושבים על: קבב עם לאפה


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מתכון קבב עם לאפה – נועם זגדון
נהדר ואסטטי,,קל וטעים.
שמחים שאהבת נילי, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/