סוף השבוע מעבר לפינה וכבר הגיע הזמן להכיר את העוגה שלא תצליחו להפסיק ליישר!
עוגת שקדים בחושה, רכה, ועסיסית עם טעם שקדים עשיר ואמיתי ומרקם חלומי שישלח אותכם עפים.
עוגה קלה וקלילה שמתאימה למי שמקפיד על דיאטה דלת פחמימות או נטולת גלוטן וגם למי שלא, ועכשיו כבר אין שום תירוץ לא להכין!
מתכון באדיבות: רותי אזולאי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אינגליש קייק
המצרכים
- 1 כוס קמח שקדים
- ½ כוס קוקוס
- ½ כוס אגוזים טחונים גס
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר (סוויטאנגו)
- ½ כוס שמן
- קליפת לימון מגורדת (מחצי לימון)
- מיץ לימון (מחצי לימון)
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- קודם מתחילים בלהקציף (או לטרוף) את הסוכר והביצים יחד היטב. לאחר הקצפה מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים.
- לאחר ערבוב נמשיך בהוספת שאר החומרים היבשים ומערבבים.
- שופכים לתבנית אינגליש קייק ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: עוגת שקדים
מה זה סוויטאנגו? תחליף סוכר בריא השומר על מתיקות, מומלץ. אפשר גם סוכר רגיל או תחליף סוכר אחר שמתאים לאפייה. |
אפשר בלי לימון? משהו להחליף? אפשר אפשר להחליף לתפוז או לוותר זה פשוט משדרג קצת. |
חייב קמח שקדים? כן בהחלט, נותן טעם לעוגה. קמח שקדים זה שקדים טחונים אפשר לקנות בכל חנות תבלינים וגם בסופרים. |
מה אפשר להניח במקום קוקוס? אפשר פשוט להוסיף קמח שקדים או אגוזים במקום. |
יוצא פס אחד מהכמות במתכון? אכן. |
להפריד את הביצים? אין צורך. |
אפשר שמן קוקוס? אפשר בהחלט. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות בחושות מושלמים. אל תפספסו!