| | | | | |

עוגת שקדים בחושה ללא קמח

רכה ועסיסית עם טעם שקדים אמיתי
בהשראת: רותי אזולאי
ציון 4.56 על ידי 34 דירוגים
עוגת שקדים בחושה ללא קמח
עוגת שקדים בחושה, רכה, ועסיסית עם טעם שקדים עשיר ואמיתי ומרקם חלומי שישלח אותכם עפים.
עוגה קלה וקלילה שמתאימה למי שמקפיד על דיאטה דלת פחמימות או נטולת גלוטן וגם למי שלא, ועכשיו כבר אין שום תירוץ לא להכין!

ספר המתכונים של רותי אזולאי

עוגת שקדים בחושה ללא קמח

עוגת שקדים בחושה ללא קמח

עוגת שקדים בחושה ללא קמח

רכה ועסיסית עם טעם שקדים אמיתי
ציון 4.56 על ידי 34 דירוגים
לדרג
באדיבות: רותי אזולאי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס קוקוס
  • ½ כוס אגוזים טחונים גס
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר (מומלץ מאוד להחליף בסוויטאנגו או כל תחליף סוכר 1:1)
  • ½ כוס שמן
  • קליפת לימון מגורדת (מחצי לימון)
  • מיץ לימון (מחצי לימון)
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • קודם מתחילים בלהקציף (או לטרוף) את הסוכר והביצים יחד היטב. לאחר הקצפה מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים.
  • לאחר ערבוב נמשיך בהוספת שאר החומרים היבשים ומערבבים.
  • שופכים לתבנית אינגליש קייק ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שקדים

מה זה סוויטאנגו?
תחליף סוכר בריא השומר על מתיקות, מומלץ. אפשר גם סוכר רגיל או תחליף סוכר אחר שמתאים לאפייה.
אפשר בלי לימון? משהו להחליף?
אפשר אפשר להחליף לתפוז או לוותר זה פשוט משדרג קצת.
חייב קמח שקדים?
כן בהחלט, נותן טעם לעוגה. קמח שקדים זה שקדים טחונים אפשר לקנות בכל חנות תבלינים וגם בסופרים.
מה אפשר להניח במקום קוקוס?
אפשר פשוט להוסיף קמח שקדים או אגוזים במקום.
יוצא פס אחד מהכמות במתכון?
אכן.
להפריד את הביצים?
אין צורך.
אפשר שמן קוקוס?
אפשר בהחלט.

עוגת שקדים בחושה ללא קמח

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

31 Comments

  1. 5 stars
    *****
    עוגה מ ע ו ל ה !!!
    קלה להכנה, טעימה מאוד, אוורירית ומומלצת ביותר לכל ימות השנה.
    הכנתי בתבנית מלבנית בינונית – יצאה נמוכה.
    בפעם הבאה אכפיל כמויות.
    תודה רבה על מתכון נפלא!

    1. היי מיה,
      תלוי בטמפ' החדר, מקסימום 2-3 ימים. אבל היא תחזיק הרבה יותר טוב במקרר, עד שבוע. בהצלחה 🙂

      1. 5 stars
        היי, אני יכולה להכפיל את הכמות ולשים בתבנית יותר גדולה? זה יצא טוב?
        עוד דבר, חשבתי לחתוך את העוגה באמצע ולעשות שכבות קצפת, מה דעתך?

      2. היי בר,
        אפשר להכפיל בכיף ואפשר גם לעשות שכבות קצפת, זה רעיון מצוין.
        בהצלחה!

  2. 5 stars
    עוגה מצוינת.אימצתי ואני מפיצה לחברות. ממליצה להוסיף מיץ לימון אפילו מעט יותר מהכמות המומלצת במתכון של חצי לימון, כך שיורגש טעם לימוני בעיסה.

  3. 4 stars
    שלום
    אם לא מקפידים על דיאטה – האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
    אם כן – איזו כמות?
    תודה, חג שמח

    1. היי לימור, בעוגות בחושות בד"כ אפשר להחליף, אנו ממליצים על יחס כל 100 גרם חמאה שווה ל 85 גרם שמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements