הגיע הזמן לחזור לשורשים של הילדות עם העוגה הכי אהובה והכי פשוטה שכולנו מכירים!
עוגת קרמבו פשוטה להכנה – השילוב המושלם בין טעמי שוקולד ווניל, שמרכיבים מבסיס שוקולדי עשיר עם שכבת קצפת חלומית המועשרת בגבינה, ומשדרגים בזיגוג שוקולד נמס מושחת ביותר.
פשוט ומהיר להכנה שכל בשלן ואופה מתחיל יכול להכין בעיניים עצומות! כי על עוגת קרמבו אף פעם לא מוותרים!
מתכון באדיבות: הילה שרעבי שטרית
ספר המתכונים של הילה שרעבי שטרית
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית קפיצית בקוטר 26
המצרכים
- לבסיס:
- 5 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס חלב
- 1 פודינג שוקולד
- לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 פודינג וניל
- 250 גרם גבינה לבנה (אפשרות)
- שכבה עליונה:
- 1 חבילה של שוקולד מריר
- 6 כפות חלב
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הבסיס - מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר. לאחר שיש קצף יציב, מוסיפים את הצהובים עם החלב, ופודינג שוקולד ולערבב.
- מכניסים את הבסיס לאפייה בחום של 170 מעלות (מחומם מראש) למשך 30 דקות. לא להילחץ כשהעוגה עולה מאוד, כשהיא מתקררת היא יורדת.
- לאחר קירור הבסיס, מכינים את הקצפת - מקציפים את השמנת מתוקה עם כוס החלב, ואז מוסיפים את הפודינג וגבינה. להרכיב מעל לבסיס.
- לשכבה עליונה - ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב מחממים דקה במיקרו ולאחר מכן מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. שופכים מעל לעוגה ומכניסים לקירור.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: עוגת קרמבו
לא צריך קמח לעוגה? אין צורך לבסיס. |
חייב חלב בהקצפה של השמנת? כן חייב. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!