שקשוקה בתנור עם לחם שיפון
תבשיל יצירתי עם מגוון טעמים
במקום להתפשר רק על סוג אחד, תופסים שתי ציפורים במכה אחת ומכינים מנה מטריפה של שקשוקה בתנור עם לחם שיפון!
מתכון לשקשוקה ביתית ועשירה ברוטב עגבניות ופלפלים משגע ומלא בטעם, שאופים בתנור עם לחם שיפון ביתי, רך, וחלומי לחווית טעמים בלתי נשכחת.
תבשיל יצירתי מושלם ומיוחד במגוון הטעמים שמצליח לספק, הכי מתאים לארוחת בוקר מדהימה שתזכרו לימים רבים, עד שמכינים שוב!
מתכון באדיבות: לילך עזוז
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
כמות: 2 לחמים
ללחם:
- 700 גרם קמח שיפון מלא
- 300 גרם קמח לחם
- 30 גרם שמרים טריים
- 1 ¼ כפות מלח
- 4 כפיות סירופ אגבה
- 750-800 מ"ל מים (בטמפרטורת חדר)
לרוטב עגבניות ופלפלים:
- 6 עגבניות (בשלות)
- 2-3 פלפלים אדומים (חתוכים לריבועים)
- 1 בצל חתוך לקוביות
- שום (לפי הטעם)
- 2 כפות שמן
- ½ כוס מים
- 1 כפית אורגנו
- 10 עלים בזיליקום
- 3 גבעולי פטרוזיליה שלמים
- מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- להכנת הלחם - בהתחלה ננפה את הקמחים, ונפורר ונערבב היטב את השמרים בתוך הקמחים. לאחר מכן נוסיף את סירופ האגבה. נוסיף את המים ונתחיל ללוש עד שנקבל בצק אחיד.
- נוסיף את המלח ונלוש עוד מספר דקות או עד שמתקבל בצק גמיש ואלסטי.
- כעת נכסה את קערת הבצק בניילון ונתפיח כשעה וחצי.
- לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל-2 חלקים. ליצור 2 כדורים יפים וחלקים ותוך כדי נקפיד להוציא את כל האוויר שבבצק ע"י לישה.
- נניח על תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה ונתפיח עוד שעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר.
- נחמם תנור על 210 מעלות ובתוכו אבן אפייה בשליש התחתון של התנור. אם אין לכם אבן אפייה, אפשר להשתמש בתבנית מתכת רגילה שתתחמם בתנור.
- נניח תבנית נוספת בתחתית התנור, ולתוכה נמזוג מים מיד עם כניסת הלחמים, על מנת ליצור אפייה בלחות.
- נחליק את הלחמים ונייר האפייה מהתבנית עליה הם מונחים אל התבנית שחוממה בתנור, ואז נאפה 20 דקות, לאחר מכן ננמיך את החום ל-200 מעלות ונמשיך לאפות עוד 30 דקות בערך.
- אחרי שהלחם מוכן נחתוך חור במרכז ונשים רוטב עגבניות ופלפלים ביתי.
- להכנת רוטב עגבניות ופלפלים - בקערה עם מים רותחים, נחלוט עגבניות, נסיר קליפה, ונחתוך לקוביות.
- בסיר נפרד נניח את הבצל ושמן, ונאדה מעט. לאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים, ונוסיף 1/2 כוס מים
- בוחשים מדי פעם, ונבשל על להבה בינונית כ- 45 דקות.
- נוציא את גבעולי הפטרוזיליה, נתבל ואז נמשיך לבשל
- נצמצם את הרוטב כדי שיצא סמיך.
- על הרוטב שמים את הביצים. (כמות הביצים לשיקולכם)
- נאפה בתנור כחצי שעה על 160 מעלות שהחום בתנור רק על העליונה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: שקשוקה עם לחם
אפשר תמונה לסירופ אגבה? זה סירופ אגבה למי שלא מכיר. הוא עושה טעם מיוחד ללחם ומומלץ לא לוותר. ניתן לרכוש בסופרים או חנויות טבע. |
יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל? זה הופך ללחם לבן , לא שיפון. |
אפשר תמונה לקמח שיפון? בבקשה תמונה. |
אפשר להכין את הלחם לבד? כן ברור. מי שמתכוון להכין רק את הלחם מומלץ בחום להוסיף 200 גרם אגוזי מלך קצוצים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!