עוגת ספוג שכבות ריבה וקוקוס
טעם מסחרר שתמיד מרשים
עוגות הספוג הן אחד התענוגים הכי גדולים בעולם המאכלים, במיוחד עם תחושת הגאווה וההצלחה באפיית עוגה מרשימה.
קבלו עוגת ספוג מדהימה עם בשכבות בצק חלומיות עם מלית ריבת משמשים עשירה (או כל ריבה שאוהבים), וקוקוס עסיסי המשדרג את כל העוגה.
עוגה מושלמת שיוצרת אווירה של ניצחון מתוק במטבח, עם טעם מסחרר שישלח את כולם עפים!
מתכון באדיבות: פרח גבסו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 4 ביצים שלמות (בגודל L)
- ½ כוס סוכר
- 4 כפות שמן
- 3/4 כוס קמח תופח
- 1 צנצנת ריבת משמשים (או כל ריבה אחרת שאוהבים - כ 270 גרם)
- קוקוס לפיזור (לפי העין)
אופן ההכנה
- קודם מחממים תנור על 170 מעלות אפיה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים אותה מעט. מקציפים את הביצים שלמות עם מעט מלח ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
- מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בזרם דק את השמן.
- מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקמח, מערבבים עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
- ליצוק את הבלילה לתבנית - חשוב שנשטח באופן שווה את הבלילה ולדפוק את התבנית על משטח עבודה.
- אופים למשך עשרים דקות בערך או עד להשחמה יפה.
- בזמן האפיה, מחממים בקלחת את הריבה לחמש דקות, כשהעוגה מוכנה מצננים מעט ומוציאים על נייר אפיה.
- מורחים עם פולטה או סכין את הריבה על כל שכבת העוגה. חותכים 5 רצועות שוות מהעוגה ברוחב של 3 ס"מ.
- מניחים את הרצועות אחת על השניה (אפשר להרכיב 2 שכבות 3 ואפילו 4 שכבות של עוגה)
- חותכים עם סכין משוננת למרובעים יפים
- לסיום מפזרים מעל קוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת ספוג
אפשר להמיר את הריבה בשוקולד? כן אפשר. אם הממרח לא נוזל רצוי להכניס לקערה עם מים רותחים ולא לחמם את הממרח כמו הריבה. |
אפשר בתבנית מרובעת בינונית ואז לחלק אותה ל-3? רצוי לאפות בתבנית תנור ולא בתבנית עם גובה. |
אין צורך להרטיב אותה? אין צורך! |
אפשר להסביר את עניין החיתוך לרצועות? אחרי האפיה מתקבלת עוגה מרובעת, חותכים עם סכין לאורך רצועות ארוכות לרוחב בצורת מרובעים קטנים(תלוי בגודל שרוצים). |
ניתן למרוח ריבת חלב במקום משמש? אפשר בהחלט! |
אם משתמשים בביצים בגודל מדיום, כמה צריך? 5 ביצים M. |
האם מריחת הריבה היא על כל פס שאני חותכת? על מנת לחסוך בעבודה תמרחי על כל העוגה ריבה ואז תחתכי לרצועות וקוביות קל יותר. |
מה חושבים על: עוגת ספוג
-
- אילנה אברהמי:
"יצא מושלם תודה רבה" - חיה לוי:
"חלק מהבצק שנשאר"
- אילנה אברהמי:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגת ספוג – פרח גבסו
האמת שלא היו לי ציפיות גבוהות.
מה אגיד לך פרח…..
שיחקת אותה בגדול❣️❣️❣️❣️
יצאה לי עוגה טעימה להפליא?????
תודה אשה יקרה?????
היי,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, שמחים מאוד שנהנית ממנו 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!