|

עוגת ספוג שכבות ריבה וקוקוס

טעם מסחרר שתמיד מרשים
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
עוגת ספוג
עוגות הספוג הן אחד התענוגים הכי גדולים בעולם המאכלים, במיוחד עם תחושת הגאווה וההצלחה באפיית עוגה מרשימה.

קבלו עוגת ספוג מדהימה עם בשכבות בצק חלומיות עם מלית ריבת משמשים עשירה (או כל ריבה שאוהבים), וקוקוס עסיסי המשדרג את כל העוגה.
עוגה מושלמת שיוצרת אווירה של ניצחון מתוק במטבח, עם טעם מסחרר שישלח את כולם עפים!
מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

עוגת ספוג שכבות ריבה וקוקוס 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת ספוג

עוגת ספוג שכבות ריבה וקוקוס

טעם מסחרר שתמיד מרשים
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 4 ביצים שלמות (בגודל L)
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 1 צנצנת ריבת משמשים (או כל ריבה אחרת שאוהבים - כ 270 גרם)
  • קוקוס לפיזור (לפי העין)

אופן ההכנה

  • קודם מחממים תנור על 170 מעלות אפיה.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים אותה מעט. מקציפים את הביצים שלמות עם מעט מלח ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  • מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בזרם דק את השמן.
  • מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקמח, מערבבים עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • ליצוק את הבלילה לתבנית - חשוב שנשטח באופן שווה את הבלילה ולדפוק את התבנית על משטח עבודה.
  • אופים למשך עשרים דקות בערך או עד להשחמה יפה.
  • בזמן האפיה, מחממים בקלחת את הריבה לחמש דקות, כשהעוגה מוכנה מצננים מעט ומוציאים על נייר אפיה.
  • מורחים עם פולטה או סכין את הריבה על כל שכבת העוגה. חותכים 5 רצועות שוות מהעוגה ברוחב של 3 ס"מ.
  • מניחים את הרצועות אחת על השניה (אפשר להרכיב 2 שכבות 3 ואפילו 4 שכבות של עוגה)
  • חותכים עם סכין משוננת למרובעים יפים
  • לסיום מפזרים מעל קוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת ספוג

אפשר להמיר את הריבה בשוקולד?
כן אפשר. אם הממרח לא נוזל רצוי להכניס לקערה עם מים רותחים ולא לחמם את הממרח כמו הריבה.
אפשר בתבנית מרובעת בינונית ואז לחלק אותה ל-3?
רצוי לאפות בתבנית תנור ולא בתבנית עם גובה.
אין צורך להרטיב אותה?
אין צורך!
אפשר להסביר את עניין החיתוך לרצועות?
אחרי האפיה מתקבלת עוגה מרובעת, חותכים עם סכין לאורך רצועות ארוכות לרוחב בצורת מרובעים קטנים(תלוי בגודל שרוצים).
ניתן למרוח ריבת חלב במקום משמש?
אפשר בהחלט!
אם משתמשים בביצים בגודל מדיום, כמה צריך?
5 ביצים M.
האם מריחת הריבה היא על כל פס שאני חותכת?
על מנת לחסוך בעבודה תמרחי על כל העוגה ריבה ואז תחתכי לרצועות וקוביות קל יותר.

עוגת ספוג שכבות ריבה וקוקוס


מה חושבים על: עוגת ספוג

    1. אילנה אברהמי:
      "יצא מושלם תודה רבה"
    2. חיה לוי:
      "חלק מהבצק שנשאר"
עוגת ספוג שכבות ריבה וקוקוס
צילום: אילנה אברהמי
עוגת ספוג שכבות ריבה וקוקוס
צילום: חיה לוי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

פוסט מקורי: עוגת ספוג – פרח גבסו

Similar Posts

2 Comments

  1. האמת שלא היו לי ציפיות גבוהות.
    מה אגיד לך פרח…..
    שיחקת אותה בגדול❣️❣️❣️❣️
    יצאה לי עוגה טעימה להפליא?????
    תודה אשה יקרה?????

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?