עוגת שוקולד רכה וטעימה בטירוף
בטעם נדיר ומרקם שמיימי!


ציוד
כוס מידה אוניברסלית
תבנית חד פעמית בינונית
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 ¼ כוסות סוכר
- 1 סוכר וניל
- 4 כפות קקאו
- 2 כפות שוקולית
- 1 כף נס קפה
- 1 כפית תמצית רום
- 1 כוס מים רתוחים
- ¾ כוס שמן
- 2 ½ כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- קורט מלח
לציפוי :
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 250 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית תמצית רום
- ½ כפית נס קפה
לקישוט :
- שוקולד מריר מגורד (כמה שאוהבים)
- שוקולד לבן מגורד (כמה שאוהבים)
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים ומתחילים קודם עם החלמונים - שמים אותם בקערה גדולה , ומוסיפים מעל 1/3 כוס סוכר וטורפים היטב. לאחר מכן מוסיפים קקאו, שוקולית, נס קפה, רום, ומלח, ומעל את המים החמים ומיד טורפים.
- מוסיפים כעת את השמן, הקמח, ואבקת אפיה וטורפים למסה חלקה.
- עכשיו עוברים לחלבונים - מקציפים חלבונים עם סוכר וניל וסוכר .
- מעבירים לקערת החלמונים מעט מקציפת החלבון וטורפים, ואז מוסיפים את השאר וטורפים הכל יחד למסה חלקה.
- משמנים את התבנית ולצקת לתבנית.
- מחממים תנור על תכנית חום עליון תחתון ל-170 מעלות, ואופים כשעה בערך. בודקים עם קיסם אחרי שעה אם צריך להוסיף עוד 10 דקות.
- מקררים מעט .
- עוברים להכנת הציפוי - מחממים שמנת בסיר קטן עד שירתח, ואז מוסיפים את השוקולד ומניחים בצד כמה דקות. מוסיפים אז את הנס קפה ורום וטורפים היטב לגנאש.
- ניצוק מעל העוגה, נקשט, ונזלול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עדיין לא הכנתי אבל מה עושים אם רוצים שהעוגה לא תהיה חלבית בגלל השמנת מתוקה? אפשר להחליף במשהו אחר?
כשממירים לפרווה שמנת מתוקה אפשר להחליף בד"כ בשמנת צמחית להקצפה. בהצלחה!
אני משתמשת בשמנת צימחית
אני משתמשת בשמנת צימחית
נפלא
אתם בטוחים על 2 כוסות קמח? לא יכול להיות. גם אם זה שש ביצים. זה יוצא קשה , עוגה אמורה להיות רכה ואוורירית . אני מכניסה כוס אחת של קמח, בעוגה הזו לא יותר מכוס ורבע.
וואוו הכי טעימה שיצאה לי פשוט אין לי מילים!!
היי נועה,
שמחים מאוד שנהנית כל כך מהעוגה 🙂