|
עוגת שמרים מושלמת שבמושלמות שיוצאת זהובה, קראנצ'ית וחמה במילוי שוקולדי עשיר שיגרום לכם להיאנח מתענוג. איך שמריחים מבינים שכל שבת חייבים להכין עוגה כזו.   הכי כדאי להכין כפעילות משפחתית במיוחד עם הילדים.

מתכון באדיבות: שרית מזיוף דהן – קרדיט על שיתוף המתכון.
עוגת שמרים הורסת

מתכון: עוגת שמרים הורסת עם נס קפה

מצרכים 

כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה

בצק:
1 ק"ג קמח
3 ביצים
מרגרינה רכה מאוד (לא מומסת!)
1 כוס שמן

חלק שני:
1 וחצי כוסות מים פושרים
2 וחצי כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר

מילוי:
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כפית נס קפה
שמן לפי צורך( לקבלת מרקם יפה)


אופן הכנה 

  • נערבב את כל המרכיבים של הבצק ביחד
  • נערבב את כל המרכיבים לחלק השני יחד ונמתין 10 דקות ואז נוסיף לבצק
  • נלוש הכל ביחד כמה דקות להתפיח כשעה
  • נחלק ל-8 ונכין רולדות ונמלא במילוי
  • נאפה ב-180 מעלות עד להזהבה
  • נמרח בסירופ סוכר בסוף

שאלות ותשובות

שאלה: שמרים של ״שמרית״ זה בסדר?
תשובה: כן מעולה.

שאלה: איך השומשום נתפס באפייה?
תשובה: מורחים ביצה.

שאלה: לכמה ימים היא טריה ?
תשובה: אני בעיקרון תמיד אופה ומקפיאה. כמה דקות ליפני שאוכלים מפשירה וממש כמו שאפית עכשיו. 

שאלה: איך נכין סירופ סוכר?
תשובה: 1 כוס סוכר 1 כוס מים לבשל על הגז עד שמסמיך. 

שאלה: לא הבנתי איך עושים את הצורה?
תשובה: מרדדים כמו לרולדה ובסוף חותכים רצועות. 

שאלה: קמח רגיל או תופח או שאפשר להשתמש בקמח שבא מוכן עם שמרים ?
תשובה:  קמח רגיל. אני אף פעם לא השתמשתי בקמח שמרים אבל אני מניחה שכן. 

שאלה: המלית שמים אותה על הבצק יבש או לערבב הכל על הגז ?
תשובה: את המלית מערבבים בקערה. לא על הגז.

שאלה: מתי חותכים?
תשובה: החיתוך אחרי האפייה ואחרי שמתקרר.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת שמרים הורסת
עוגת שמרים הורסת עם נס קפה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

8 Comments

    1. היי ברוריה,
      לא ממש, זה אומר שיש יותר מדי נוזלים והוא לא עבר עיבוד מספק.
      להבא, לשים את המים בהדרגה ולעצור כשאת רואה שהבצק נוח לגמיש.
      בהצלחה!

    1. אם זה קורה אז צריך לתת לאדים הכלואים בבלילת העוגה לצאת החוצה בצורה מבוקרת – לאחר 10 דקות אפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ובעזרת סכין רטובה יוצרים חריץ לאורכה. כך האדים יצאו רק דרך החריץ והעוגה תשמור על חזות מקצועית.

    1. כמה שמן לשים במלית? לא כתבת
      והאם אני יכולה לשים 200 גר' מחמאה במקום מרגרינה?
      אשמח לתשובה

      1. במלית להתחיל מכפית שמן ולהוסיף לאט לאט לפי הצורך עד לקבלת מרקם רצוי, וכן אפשר להחליף את המרגרינה במחמאה באותה כמות, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *