עוגת שכבות נס קפה מקסימה

עוגה מדהימה משכבות בצק פריך וטעים
בהשראת: שרה יוסף
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
עוגת שכבות נס קפה

מתחשק לכם קפה או עוגה? או שבא לכם את שניהם ביחד? קבלו מתכון לעוגת שכבות נס קפה מדהימה עם אגוזים שתסגור לכם את כל הפינות.
מתכון קליל וטעים מאוד שיגרום לכם להתאהב. נסו וראו בעצמכם כמה העוגה טעימה, עוגת שכבות נס קפה שתשאיר אבק לכל שאר העוגות.
שילוב הבצק המושלם עם המרנג המענג והאגוזים פשוט יהפכו לכם את החוויה למושלמת. פשוט שלמות, בתאבון!

מתכון באדיבות: שרה יוסף

ספר המתכונים של שרה יוסף

עוגת שכבות נס קפה
צילום: שרה יוסף

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת שכבות נס קפה

עוגת שכבות נס קפה מקסימה

עוגה מדהימה משכבות בצק פריך וטעים
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
לדרג
כמות 1 עוגה
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
בתבנית עגולה 28

המצרכים

  • 4 חלמונים
  • 300 גרם מחמאה או נטורינה
  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף חומץ
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס אגוזים טחונים

להכנת המרנג:

  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזים טחונים גס
  • 4 כפות נס אבקה

אופן ההכנה

הכנת הבצק :

  • שמים את כל מצרכי הבצק בקערה, ולשים עד לקבלת בצק נעים, אם יוצא רך מדי מומלץ להוסיף עוד קצת קמח .
  • עוטפים את הבצק ומניחים במקרר לשעתיים.
  • לאחר מכן מוציאים מהמקרר ומחלקים ל4 כדורים

הכנת המרנג:

  • מקציפים חלבונים עם המלח ומוסיפים סוכר ולהקציף עד לקבלת קצף לא נוקשה, מוסיפים את הנס קפה וממשיכים להקציף כדי שיבלע.
  • לוקחים כדור בצק, מקמחים אותו ומרדדים בתוך 2 ניירות אפייה.
  • מנינחים בתבנית עגולה 28 או מלבנית מרופדת בנייר אפיה את השכבה הראשונה, ושמים מעל מרנג ואגוזים, ושוב שמים בצק וחוזרים על התהליך כמה פעמים, ואת שכבת הבצק האחרונה מחוררים.
  • מחממים תנור ל180 מעלות ואופים במשך 35 דקות עד לקבלת צבע חום יפה .
  • מצננים ומפזרים אבקת סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שכבות נס קפה
צילום: מרסל אזולאי


שאלות ותשובות: עוגת שכבות נס קפה

הכנתי את הבצק ולא היה לי מחמאה או נטורינה שמתי כמעט 2 כוסות שמן הבצק יצא פירורי ולא אחיד הוספתי עןד ביצה שלמה קצת התאחד אבל עדיין בצק פירורי עכשיו הכנסתי למקרר צריכה עצה , האם אני בכלל אצליח לרדד את הבצק?
בצק פריך אני מכינה רק עם חמאה או מחמאה.
אפשר גם במקום לרדד פשוט את האופציה שניה לגרד את הבצק בפומפיה גסה?

את מכינה עם אותו המתכון ויוצא טוב עם לגרד את הבצק.
ועל כל שיכבה מפזרים את המרנג חוץ מהשכבה האחרונה?
כן.
לכמה כדורים מחלקים את הבצק?
ל4.
ועל כל שיכבה מפזרים את המרנג חוץ מהשכבה האחרונה?
כן.
בצק פריך עים שמרים?
כן יוצא קריספי.
מה עם האגוזים?
לפזר בין השכבות מעל המרנג, חצי כוס בתוך הבצק9.
עוגת שכבות נס קפה
צילום: מרסל אזולאי

מה חשבו הגולשים: עוגת שכבות נס קפה

  1. מרגו ברזילי:
    ״טעימה ברמות הכנתי אותה תודה על המתכון״
  2. מלכה ברון:
    "עשיתי 2 שכבות ויצא טעים תודה"
  3. איריס מוטזאפי:
    ״אחלה עוגה מעלפת שלמות יאמי טעים בטירוף״
  4. קלודין בכר:
    ״העוגה הכי טעימה ואני אישית הייתי מכינה אותה כל ששי לכבוד שבת קודש״

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

עוגת שכבות נס קפה
צילום: שרה יוסף

Similar Posts

8 Comments

  1. 5 stars
    העוגה מצויינת
    הבצק נעים לעבודה וטעים מאוד
    שני שינויים קטנים הכנסתי: החלפתי את הנס קפה בריבת תות
    את האגוזים שברתי ולא טחנתי כך שהיו יותר דומיננטיים
    תודה רבה על מתכון מצויין

    1. היי אביה, בצק זה אפשר להכין עם חמאה, מחמאה או כל תחליף מרגרינה דומה. המלצתנו שעדיף להכין עם כמויות המצרכים שרשומות במתכון. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements