עוגת שכבות נס קפה מקסימה
עוגה מדהימה משכבות בצק פריך וטעים
מתחשק לכם קפה או עוגה? או שבא לכם את שניהם ביחד? קבלו מתכון לעוגת שכבות נס קפה מדהימה עם אגוזים שתסגור לכם את כל הפינות.
מתכון קליל וטעים מאוד שיגרום לכם להתאהב. נסו וראו בעצמכם כמה העוגה טעימה, עוגת שכבות נס קפה שתשאיר אבק לכל שאר העוגות.
שילוב הבצק המושלם עם המרנג המענג והאגוזים פשוט יהפכו לכם את החוויה למושלמת. פשוט שלמות, בתאבון!
מתכון באדיבות: שרה יוסף
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
בתבנית עגולה 28
המצרכים
- 4 חלמונים
- 300 גרם מחמאה או נטורינה
- 3 וחצי כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף חומץ
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס אגוזים טחונים
להכנת המרנג:
- 4 חלבונים
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס אגוזים טחונים גס
- 4 כפות נס אבקה
אופן ההכנה
הכנת הבצק :
- שמים את כל מצרכי הבצק בקערה, ולשים עד לקבלת בצק נעים, אם יוצא רך מדי מומלץ להוסיף עוד קצת קמח .
- עוטפים את הבצק ומניחים במקרר לשעתיים.
- לאחר מכן מוציאים מהמקרר ומחלקים ל4 כדורים
הכנת המרנג:
- מקציפים חלבונים עם המלח ומוסיפים סוכר ולהקציף עד לקבלת קצף לא נוקשה, מוסיפים את הנס קפה וממשיכים להקציף כדי שיבלע.
- לוקחים כדור בצק, מקמחים אותו ומרדדים בתוך 2 ניירות אפייה.
- מנינחים בתבנית עגולה 28 או מלבנית מרופדת בנייר אפיה את השכבה הראשונה, ושמים מעל מרנג ואגוזים, ושוב שמים בצק וחוזרים על התהליך כמה פעמים, ואת שכבת הבצק האחרונה מחוררים.
- מחממים תנור ל180 מעלות ואופים במשך 35 דקות עד לקבלת צבע חום יפה .
- מצננים ומפזרים אבקת סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות ותשובות: עוגת שכבות נס קפה
הכנתי את הבצק ולא היה לי מחמאה או נטורינה שמתי כמעט 2 כוסות שמן הבצק יצא פירורי ולא אחיד הוספתי עןד ביצה שלמה קצת התאחד אבל עדיין בצק פירורי עכשיו הכנסתי למקרר צריכה עצה , האם אני בכלל אצליח לרדד את הבצק? בצק פריך אני מכינה רק עם חמאה או מחמאה. |
אפשר גם במקום לרדד פשוט את האופציה שניה לגרד את הבצק בפומפיה גסה? את מכינה עם אותו המתכון ויוצא טוב עם לגרד את הבצק.
|
ועל כל שיכבה מפזרים את המרנג חוץ מהשכבה האחרונה? כן. |
לכמה כדורים מחלקים את הבצק? ל4. |
ועל כל שיכבה מפזרים את המרנג חוץ מהשכבה האחרונה? כן. |
בצק פריך עים שמרים? כן יוצא קריספי. |
מה עם האגוזים? לפזר בין השכבות מעל המרנג, חצי כוס בתוך הבצק9. |
מה חשבו הגולשים: עוגת שכבות נס קפה
- מרגו ברזילי:
״טעימה ברמות הכנתי אותה תודה על המתכון״
- מלכה ברון:
"עשיתי 2 שכבות ויצא טעים תודה"
- איריס מוטזאפי:
״אחלה עוגה מעלפת שלמות יאמי טעים בטירוף״
- קלודין בכר:
״העוגה הכי טעימה ואני אישית הייתי מכינה אותה כל ששי לכבוד שבת קודש״
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוגה מושלמת לדייק במתכון ואוואו
תודה
היי סיגל,
כיף מאוד לדעת שנהנית מהעוגה המעולה הזו 🙂
העוגה מצויינת
הבצק נעים לעבודה וטעים מאוד
שני שינויים קטנים הכנסתי: החלפתי את הנס קפה בריבת תות
את האגוזים שברתי ולא טחנתי כך שהיו יותר דומיננטיים
תודה רבה על מתכון מצויין
היי עפרה,
שמחים מאוד לדעת שאהבת את המתכון 🙂
אין לי שמרים , האם אפשר להוסיף עוד אבקת אפיה במקום.
אפשר לנסות אבל לתוצאה מושלמת עדיף להקפיד וללכת על שמרים .
במה אפשר להמיר את המרגרינה? או האם ניתן לשים פחות?
היי אביה, בצק זה אפשר להכין עם חמאה, מחמאה או כל תחליף מרגרינה דומה. המלצתנו שעדיף להכין עם כמויות המצרכים שרשומות במתכון. בהצלחה!