עוגת גבינה אפויה קלה
עם תוספות ושדרוגים מדהימים

אם גם אתם התעייפתם העוגות הגבינה השגרתיות, הגיע הזמן לשדרג למעדן אמיתי ומושלם בלי עבודה קשה ומקשה!
עוגת גבינה אפויה מופלאה וטעימה ברמות, עם בסיס פריך מתחת לשכבת גבינה עשירה ורכה, וזילוף קצפת קרמית ומנחמת מעל בשילוב שבבי שוקולד לבן מהממים.
עוגה שמשדרגים בקלי קלות בלי הרבה מאמץ והשקעה מוגזמת, ומקבלים פינוק אמיתי שמרשים את כל מי שטועם.
עוגה שמשדרגים בקלי קלות בלי הרבה מאמץ והשקעה מוגזמת, ומקבלים פינוק אמיתי שמרשים את כל מי שטועם.
מתכון באדיבות: פרח גבסו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית עגולה קפיצית 24 או תבנית בינונית חד פעמית.
כוס חד פעמי לשתייה קרה.
המצרכים
לתחתית:
- 1 ½ כוסות קמח.
- 100 גרם חמאה מומסת.
- 1 כוס אבקת סוכר.
- 1 ביצה L.
- 1 כפית תמצית וניל.
לבלילת הגבינה:
- 500 גרם גבינה לבנה.
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם.)
- 5 ביצים L.
- 2 כפות קמח.
- 2 שקית סוכר וניל.
- 1 כפית אבקת אפיה.
לשכבת הקצפת:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
- 2 שקיות סוכר וניל.
- ½ כוס חלב.
- 2 כפות פודינג שוקולד לבן (אפשר וניל או כל טעם אחר)
- שבבי שוקולד לבן
אופן ההכנה
- מחממים את החמאה במיקרוגל ומצננים.
- מוסיפים את שאר המצרכים לבצק חלק ונעים
- משמנים את התבנית ומרדדים את הבצק בתבנית. מחוררים עם מזלג ואז אופים למשך 10 דקות על 180 מעלות.
- עוברים להכנת הגבינה - מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וניל לקצף יציב.
- בקערה נפרדת טורפים את שאר המצרכים.
- עם מרית מערבבים את שתי התערובות ויוצקים לתבנית.
- אופים בחום של 150 מעלות כשעה וחצי, עם תבנית מים בתחתית התנור.
- נעבור להכנת הקצפת - מקציפים את השמנת עם שאר המרכיבים לקצפת יציבה, ומזלפים או יוצקים מעל העוגה.
- לבסוף מקלפים עם קולפן שוקולד לבן מעל. רצוי להכניס למקרר להתייצבות הקצפת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
האם במקום שמנת חמוצה ניתן לשים שמנת מועשרת? אפשר בהחלט. |
האם אפשר לאפות בחד פעמית מרובעת? אפשר. |
לאפות בטורבו או מצב רגיל? אפייה רגילה. |
מה חושבים על: עוגת גבינה אפויה
-
- רויטל בדחי:
"יצא פגז!"
- רויטל בדחי:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגת גבינה אפויה – פרח גבסו
גם אני חושבת שכדאי להשים כוס סוכר. חוץ מזה מתכון מעולה!!!
בעוגת הגבינה שהוצגה לדעתי נשכח הסוכר וחבל מזל שטעמתי לפני האפיה .כמה סוכר צריך לשים ואם בכלל יעל
היי יעל, בתחתית ישנה כוס אבקת סוכר, ואז 2 שקיות סוכר וניל בכל שכבה, לעוגה אין צורך בסוכר הנוסף אך אם אוהבים תמיד אפשר להוסיף, תודה.
יכול להיות שחסר סוכר לתערובת הגבינות ?
היי נורית, יש שתי שקיות סוכר וניל ואין צורך למתיקות נוספת מעבר לזה, בהצלחה!
אוהבת מאוד את המתכונים שלכם
תודה רבה עפרה שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/