| | |

עוגת גבינה עם טיפ מנצח

מתכון מוצלח שחובה לנסות!
בהשראת: רוית זכרוביץ'
ציון 4 על ידי דירוג אחד
עוגת גבינה
יש משהו מיוחד בעוגת גבינה אפויה ויפה שתמיד מגרה את כולם ומושך אותנו להכין, ומי אנחנו להגיד לא?
עוגת גבינה אפויה בהכנה מיוחדת שמשלבת שמנת חמוצה המשריאה התייצבות לעוגה ושומרת עליה מנפילה.
עם טעם שמשגע את החושים, ומרקם עשיר הנמס בפה, אין אף אחד שיכול לעמוד בפני עוגה גבינה מושלמת זו.

מתכון באדיבות: רוית זכרוביץ'

ספר המתכונים של רוית זכרוביץ'

עוגת גבינה עם טיפ מנצח  

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה

עוגת גבינה עם טיפ מנצח

מתכון מוצלח שחובה לנסות!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: רוית זכרוביץ'

ציוד

תבנית קוטר 24 או סיר ג'חנון.

המצרכים

  • 7 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
  • 2 גביע שמנת חמוצה 200 גרם (חובה! סה"כ 400 גרם)
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 3 כפות פודינג וניל

לקישוט (לא חייב):

  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 1 חבילה פודינג וניל

לעיטור: תותים

    אופן ההכנה

    • מתחילים בהקצפת חלבונים עם כוס סוכר לקצף נוקשה
    • בקערה נפרדת מקציפים את השמנת חמוצה, גבינה לבנה, סוכר וניל, כוס סוכר, חלמונים. לאחר מכן מורידים מהירות ומוסיפים את הפודינג וניל וקורנפלור.
    • מאחדים את החלבונים עם הבלילה של הגבינה בתנועות עטיפה בעזרת מרית. לא מערבבים חזק כדי לא לשבור את קצף הביצים.
    • שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה רק בתחתית (לגזור לעיגול), ובצדדים מרוססת בתרסיס שמן.
    • אופים על רשת בשלב שני מלמטה, בתנור מחומם על 200 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית.
    • אופים למשך 20 דקות על 200 מעלות עד השחמה בחלק העליון של העוגה (אם צריך גם עד 30 דקות). ולאחר מכן מורידים ל-160 מעלות למשך עוד שעה ומכסים בנייר כסף, ככה שלא תיסדק העוגה. סה"כ שעה וחצי אפייה.
    • לאחר אפייה משאירים בתנור מכובה לעוד שעה. כשהעוגה מתקררת מכינים למקרר למשך כמה שעות (עדיף לילה) ורק אז מחלצים מהתבנית כדי להימנע מהתפרקות.

    הערות וטיפים

    טיפ שמייצב את העוגה זה 2 שמנת חמוצה (נשמע לא קריטי אבל מבטיחה שזה כן).
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

     עוגת גבינה


    שאלות נפוצות: עוגת גב.ינה

    אפשר לאפות גם בתבנית קפיצית?
    כן אבל אז את צריכה הגבהה עם נייר אפיה בצדדים כי תבנית קפיצית היא נמוכה.
    האם מותר לפתוח תנור באמצע אפיה של עוגת גבינה?
    כן לא קורה כלום פותחים ומניחים נייר כסף מעל התבנית וסוגרים.
    חייב פודינג וניל?
    חייב!
    בלי קמח?
    לא צריך קמח כי שמים קורנפלור במקום.

    עוגת גבינה עם טיפ מנצח

    הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


    רק עוד דבר אחד אחרון!.

    המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

    עוד מתכונים מעניינים באתר

    פוסט מקורי: עוגת גבינה – רוית זכרוביץ'

    Similar Posts

    18 Comments

      1. היי אורלי, את מתכוונת לערבוב ידני? תמיד אפשר אך לא ניתן להשיג את אותה רמת אווריריות וגובה שניתן להשיג עם מערבל. בהצלחה ובתיאבון!

    1. ערב טוב לגב' רוית, אשמח לברר בענין מתכון לעוגת גבינה אפוייה, כתוב פודינג
      ווניל, האם הכוונה לאינסטנד פודינג ווניל ?? אודה מאוד על התשובה בעניין, מרים.

    2. לא מצאתי הסבר איך מניחים את השמנת המתוקה עם פודינג וניל. האם מקציפים יחד או רק מערבבים יחד. האם אופים או משאירים לא אפוי בצורת קרם ציפוי. השלב האחרון הרשום אומר להשאיר עוגה בתנור עד קירור ואחר כך למקרר. אבל כתוב מה עם הציפוי. הוא חובה או שאפשר לותר…..

      1. היי ליסה, להכנת קצפת אפשר להקציף 1 שמנת מתוקה עם 1 אינסטנט פודינג לקצף יציב. לאחר שהעוגה הצטננה, משחררים אותה מהתבנית, מקלפים את נייר האפייה ומצפים אותה בקצפת, גם בדפנותיה.

    3. היי
      עשיתי את העוגה היום,
      רציתי לדעת מה אמור להיות המרקם של העוגה כי שלי יצאה לא יבשה, היא יציבה אבל רטובה מעט השאלה שלי: אם היא אחרי לילה במקרר היא תשנה את המרקם שלה? ואם לא האם אני יוכל להכניס אותה שוב לאפיה?
      דרך אגב הורדתי את כמות הסוכר ויצאה מעולה לא חסר שמתי כוס ורבע סוכר.
      תודה רבה!!

    4. צודקת בהחלט אני עושה את זה עם חצי כוס סוכר מוסיפה תמצית וניל פלוס 2סוכר וניל 10דקות 200מעלות ואחכ שעה 150מעלות לא לייבש אותה בתנור ואחכ להשאיר שעה כבוי בהצלחה קיבלה מקום ראשון שבועות לפני 10שנים

    5. אפשר לשלב גבינת טוב טעם ו/או גבינת חמישה אחוז עם מרקם שמנת או ריקוטה
      תבנית מים לאדים ?

      1. אפשר לשלב, באותה כמות במקום חלק מן השמנת החמוצה, ובמתכון הזה אין צורך בתבנית מים לאדים, בהצלחה!

        1. הכוונה לשמנת חמוצה לאפייה, כמו בתמונות כאן
          בהצלחה ובתיאבון, אנחנו כאן לכל שאלה נוספת!

        1. שמים את הסיר פתוח ללא מכסה ומכניסים למדף הכי תחתון של התנור. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    ניסית את המתכון? איך יצא?