מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת דבש בחושה עסיסית וטעימה בטירוף
מצרכים
כוס: כוס מדידה
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק משומנות
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
כפית ציפורן
כפית קינמון
כפית אבקת נס קפה.
5 ביצים שלמות
אחד ורבע כוסות סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
חצי כוס דבש
3/4 כוס מים
אופן הכנה
- בקערת אחת ליבשים, נוסיף את הקמח, אבקת אפייה, ציפורן, קינמון, ואבקת נס קפה. נערבב
- בקערה אחרת עם מטרפה ידנית נערבב לפי הסדר: 5 ביצים שלמות, אחד ורבע כוסות סוכר, שלושת רבעי כוס שמן, ומיד חצי כוס דבש.
- מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את קערת הקמח והתבלינים ושלושת רבעי כוס מי ברז,עד שמקבלים בלילה ללא גושים.
- מעבירים לשתי התבניות שלנו (כל תבנית נמלא עד שלושת רבעי מגודלה)
- מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני, 170-180 מעלות למשך בערך שעה, עד שמקבלים צבע שזוף וקיסם שיוצא נקי.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר תבנית 1 חד פעמית הרגילה ? במקום 2 ?
תשובה: אפשר תבנית בינונית חד פעמית מרובעת.
שאלה: אם אין כוס מדידה באיזה כוס להשתמש?
תשובה: רק חשוב להשתמש באותה כוס לכל המצרכים.
שאלה: אפשר בלי ציפורן?
תשובה: חייב ציפורן.
שאלה: כמה זמן בערך?
תשובה: בערך שעה,לראות שיש צבע יפה,ומצד שני להשגיח שלא ישרף מדי.
שאלה: האם אפשר להוסיף במקום מים תה או מיץ תפוזים ?
תשובה: זה משנה את הטעם והיא כבר עוגה אחרת. אז לא.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אילה ארמנט: “הכנתי יצא סוף תודה”
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:
- מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות
- מתכון: לחמניות לראש השנה בצורת תפוח
- מתכון: עוגת דבש לראש השנה מתוקה
- מתכון: עוגת שמרים לראש השנה עם סירופ דבש
- מתכון: אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א
- מתכון: עוגת תפוחים במחבת ב-10 דקות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!