Go Back
עוגת דבש קלאסית

עוגת דבש קלאסית בחושה ועסיסית

ללא מיקסר וללא הרבה כלים, ומקבלים עוגת דבש בטעם שאין כמוהו עם ניחוח של התחלה חדשה ושמחה!
ציון 4.34 על ידי 33 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס: כוס מדידה 
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק משומנות
Advertisements

המצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית ציפורן
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת נס קפה
  • 5 ביצים
  • ¼1 כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס דבש
  • ¾ כוס מים
Advertisements

אופן ההכנה

  • בקערת אחת ליבשים, נוסיף את הקמח, אבקת אפייה, ציפורן, קינמון, ואבקת נס קפה. ונערבב.
  • בקערה אחרת עם מטרפה ידנית נערבב לפי הסדר: 5 ביצים שלמות, אחד ורבע כוסות סוכר, שלושת רבעי כוס שמן, ומיד חצי כוס דבש.
  • מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את קערת הקמח והתבלינים ושלושת רבעי כוס מי ברז, עד שמקבלים בלילה ללא גושים.
  • מעבירים לשתי התבניות שלנו (כל תבנית נמלא עד שלושת רבעי מגודלה).
  • מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני, 170-180 מעלות למשך בערך שעה, עד שמקבלים צבע שזוף וקיסם שיוצא נקי.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.