|
התכוננו לכל כך הרבה שכבות בטעם של אושר ואהבה שתישארו בפה פעור! עוגת טריקולד שוקולד שכבות אגדית בטעם מהחלומות, מורכבת בפשטות מ-5 שכבות שונות של שוקולד עשיר ומפנק בצבעים מהממים שגונבים כל הצגה. העוגה הכי המושלמת לכל אירוע ואירוע, לא תפסיקו לקצור עליה מחמאות.

מתכון באדיבות: נועה קנר גנסקי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת טריקולד שוקולד שכבות קלה ואוורירית

מצרכים

כוס: כוס מדידה אוניברסאלית
תבנית: תבנית 20 ס"מ (עדיפות לרינג עם שקף אבל גם תבנית קפיצית זה בסדר)

השכבות בסדר:
1. 150 גרם שוקולד מריר (שכבה הראשונה – כבר במתכון).
2. 75 גרם שוקולד מריר ו-75 גרם שוקולד
3. 150 גרם שוקולד חלב
4. 75 גרם שוקולד חלב ו-75 גרם לבן
5. 150 גרם שוקולד לבן.

חומרים:
200 גרם אוראו
70 גרם חמאה מומסת
20 גרם אבקת ג'לטין
בערך 6 חבילות שמנת מתוקה (250 מ"ל) 

אופן הכנה

  • לתחתית – נתחיל לטחון 200 גרם עוגיות אוראו ונרצה להוסיף להן 70 גרם חמאה מומסת אבל שלא תהיה רותחת – נערבב יחד טוב טוב ונשטח בתוך התבנית שלנו
  • נכניס למקרר בינתיים עד שנכין את השכבה הרשונה.
  • על השלבים הבאים תמיד חוזרים רק עם כמויות שוקולד שונות כל פעם בהתאם לכל שכבה.
  • בתוך קערת זכוכית על בן מארי נמיס 150 גרם שוקולד מריר עם 1/2 כוס שמנת מתוקה .
  • בסיר קטן נשים 4 גרם אבקת ג’לטין עם כף + כפית מים ונערבב עד קבלת איחוד מושלם. נניח כעת בצד ל-10 דקות ואחרי זאת נחמם על אש נמוכה עד להמסה מלאה.
  • נשפוך את הג'לטין המומס לתוך השוקולד ונאחד לתערובת אחידה, נחכה שהתערובת תתקרר.
  • לאחר שהשוקולד מתקרר, נקציף 2/3 כוס שמנת מתוקה (זהירות לא לשבור את הקצפת) ונקפל לתוך תערובת השוקולד בעדינות.
  • נוציא את העוגה מהמקרר ונשפוך את תערובת השוקולד לתוך העוגה, נשטח ונבדוק שאין בועיות בעדינות ונחזיר למקרר.
  • כעת נחזור על אותה פעולה (יש צורך לחכות לפחות 15 דקות בין שכבה לשכבה) עם שאר השכבות
  • העוגה צריכה להיות במקרר לפחות 4 שעות.
  • לפני ההגשה נפזר אבקת קקאו (בעזרת מסננת)

שאלות ותשובות

שאלה: מזה בן מארי?
תשובה: מרתיחים מים בסיר ומניחים מאליו את הקערה עם השוקולד והשמנת. מערבבים כל הזמן עד שהשוקולד נמס ונזהרים שלא ישרף.

שאלה: השכבה הראשונה זה רק הביסקוויטים של העוגיה או גם המילוי?
תשובה: השכבה הראשונה זה העוגיות עם המילוי.

שאלה: בכל שכבת שוקולד יש שילוב של ג'לטין ?
תשובה: אכן.

שאלה: אם אני שמה במקרר לרבע שעה ושוב שופכת עוד שכבה מעל זה לא יתערבב אחד עם השני? לא עדיף להקפיא בין שכבה לשכבה? רבע שעה במקרר מספיק?
תשובה: אין צורך בהקפאה – רבע שעה במקרר זה מספיק בשביל הג'לטין להיטמע.

שאלה: ניתן להכין גם ללא ג'לטין?
תשובה: כן – אבל אז תצטרכי בערך שעה במקפיא בין שכבה לשכבה.

עוד מתכונים מבוקשים:

 
עוגת טריקולד שוקולד שכבות קלה ואוורירית  עוגת טריקולד שוקולד שכבות קלה ואוורירית



הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה![

Similar Posts

2 Comments

  1. היי:) הכנתי את העוגה ללא שקף כי לא היה לי..
    אם אני מוציאה אותה מהתבנית היא תחזיק מעמד בעצמה? או שהכל ינזל לצדדים?

    1. היי הודיה!
      אם ככה אז פשוט תשאירי אותה בתבנית, לא חייבת להוציא את כולה לגמרי.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *