מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: פירושקי מהמם במילויים שונים
הכנת הבצק
ל16-18יחידות
בקערה לשים:
500 גרם קמח
1כף שמרים
3/4כף סוכר
לערבב להוסיף ביצה
כוס וחצי מים פושרים
ללוש מעט להוסיף
1/4כוס שמן
כפית מלח.
ללוש לבצק דביק מעט.
למרוח כף שמן מעל
לכסות ולהתפיח כשעה.
להוריד נפח לחלק לכדורים קטנים לגלגל במעט קמח.
להתחיל עם הכדור הראשון שגילגלנו
לפתוח לפיתה קטנה על משטח מקומח.
אני פותחת עם הידיים שמה במרכז מילוי.
סוגרת בצביטה את הקצווות מתקבל צורה של שק.
את הקצוות מהדקת היטב מניחה על משטח מקומח על התפר.
לטגן בשמן חצי עמוק כשהתפר כלפי מטה.
שהאש לא תהיה גבוהה מידי.
הכנת המילויים
למילוי בשר:
לטגן במחבת עם מעט שמן
2 בצלים קצוצים דק עד לשקיפות.
להוסיף 500 גרם בשר טחון לערבב ולפורר עם מזלג שלא יהיו גושים.
להוסיף מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. לטגן כ10 דקות.
לכבות את האש להוסיף כף שום כתוש.
לקרר לפני מילוי.
למילוי גבינה:
1גבינת טוב טעם
1גבינת חמד
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה
1כף קמח
לערבב ביחד.
למילוי תפוחי אדמה:
לבשל תפוחי אדמה ולמעוך לפירה.
לטגן בצל גדול להזהבה מלאה.
להוסיף לפירה להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב.
לקרר לפני מילוי.
שאלות ותשובות
שאלה: איזה מילויים אפשר?
תשובה: בשר/תפוחי אדמה ובצל/גבינה/שעועית ובצל.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!