עוגת השכבות הנוסטלגית שתחזיר אותכם שנים אחורה! עוגת שוקולד קוקוס שכבות משגעת מנצחת וטעימה במיוחד, מורכבת מתחתית רכה ועסיסית של תערובת שוקולד ומעל ממלאים בקרם קוקוס מפנק ועסיסי ולבסוף מצפים בשכבת שוקולד עשיר ומנחם. קינוח נפלא לכל בוקר שקט, ובעיקר תוספת מושלמת לקפה של הבוקר.
מתכון באדיבות: אילנה אברהם – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שוקולד קוקוס שכבות משגעת
מצרכים
תבנית: תבנית 26 משומנת
7 ביצים גדולות
רבע כוס שמן
5 כפות קמח
חצי כוס חלב
4 כפות קקאו
כוס ורבע סוכר
2 כפיות תמצית וניל
130 גרם קוקוס (בערך)
כוס נס קפה
לקרם:
שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
2 כפיות קקאו
2 כפות סוכר
2 כפיות קורנפלור
3 כפות חלב
אופן הכנה
- נתחיל בהפרדת הביצים, לחלמונים נוסיף את השמן, קמח, חלב, קקאו, ווניל. ונערבב
- כעת את החלבונים נקציף עם כוס סוכר לקצף יציב, 2/3 מהקצף נקפל לתערובת השוקולד, ואת השליש הנותר נחסיר להקצפה עם רבע כוס הסוכר חמש דקות מלאות של הקצפה, מוסיפים וניל ומקפלים את הקוקוס לתוך התערובת.
- להרכבת העוגה: נרפד את התבנית עם חצי מכמות תערובת השוקולד, ואז מניחים בגושים את תערובת הקוקוס, לא חייב להיות מדויק, רק לנסות לכסות את כל השטח. הכי נוח לעשות זאת עם שקית זילוף.
- נמזוג מעל את תערובת השוקולד
- נאפה בחום 170 מעלות, עד שקיסם שנועצים יוצא יבש
- נכין מבעוד מועד כוס נס קפה רגיל, וכשהוא קר נטפטף על העוגה בעודה חמה
- כעת עוברים להכנת הקרם: לסיר קטן נכניס שמנת מתוקה אחת ומביאים לרתיחה קלה, נוסיף 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפיות קקאו, ושתי כפות סוכר.
- נסיר מהאש ונערבב עד להמסה
- בינתיים בקערה קטנה, נערבב היטב 2 כפיות קורנפלור ו-3 כפות חלב, מחזירים סיר השמנת לגז ואז נוסיף תערובת החלב והקורנפלור ונערבב כל הזמן עד להסמכה
- אחרי זאת שופכים מיד על העוגה, לצנן ולשמור במקרר
- מי שמעדיף יותר קרם, אפשר להכין עם עוד חצי כמות חומרים.
שאלות ותשובות
שאלה: יש אותה בפרווה ?
תשובה: אפשר להחליף כל חלב למים. ולציפוי ממיסים שוקולד מריר עם מחמאה.
שאלה: מה עם אבקת אפיה או שזה קמח אוסם?
תשובה: אין צורך.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- עדנה עזרא: "יצא מוצלח!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!