ליאלי ביירות – הקינוח הכי טעים ומפורסם במטבח הלבנוני, בוא תגלו מה הופך אותו לכל כך מיוחד. עוגת לילות ביירות שכל כולה תענוג מתוק והכי מושלמת ללילות הקיץ החמים. מורכבת משילוב קסום של פודינג סולת מתובל עם קרם וניל רך ועשיר ומוסיפים מעל הכול והמון פיסטוקים קלויים, ואז עוד יותר! חותכים ומזגגים מי סוכר אחרי הגשה ומתענגים בכל ביס.
מתכון באדיבות: שאדייה אבו-ריא – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת לילות ביירות מסורתית
מצרכים
1 ליטר חלב ועוד כוס
כוס וחצי סולת
3 כפיות סוכר
תמצית וניל
1 אינסטנט פודינג וניל
שמנת מתוקה
פיסטוק (אפשר)
אופן הכנה
- נערבב על אש נמוכה: 1 ליטר חלב עם כוס וחצי סולת ו-3 כפיות סוכר עם קצת תמצית וניל. נערבב טוב עד שיהיה סמיך
- אחרי זאת, נשים בתבנית עד שיתקרר
- אחרי שמתקרר, נקציף 1 פודינג וניל עם שמנת מתוקה וכוס חלב. נוסיף על העוגה
- נקשט במה שאוהבים, מומלץ לשים פיסטוק, אפשר לעשות סירופ סוכר (מים עם סוכר) על האש ולזגג מעל העוגה
שאלות ותשובות
שאלה: שמת את הפיסטוקים במחבת?
תשובה: כן.
שאלה: מתי שמים סירופ סוכר?
תשובה: לאחר שחותכים ומגישים לא לפני.
שאלה: בסירופ, מה יחס הכמות של הסוכר למים?
תשובה: כף סוכר לכוס מים, ואז שמים לפי הטעם.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אורלי טולדנו: "לילות ביירות טעים מאוד…גם אני הכנתי בשבוע שעבר"
- מעיין פוגל: "העוגה האהובה על בעלי"
- קרין לוי: "לילות ביירות"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
לגבי הכוס….
כוס מדידה או רגילה 240 מ"ל
היי מונא,
כוס 240 מ"ל. בהצלחה!
צריך לשים במקרר בשביל שיתייצב
את העוגה ניתן להגיש מיד, ואז לשמור בקירור בכלי סגור עד 4 ימים