לחמניות רכות וטעימות במיוחד

בהשראת: רינן שושן
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
לחמניות רכות לשבת

אין על לחמניות רכות וטריות לשבת בבוקר, אז קבלו מתכון פשוט ונוח ללחמניות מושלמות במלוא מובן המילה.

לחמניות רכות ואווריריות כמו ענן ופריכיות וטעימות מבחוץ שמכינים מבצק קל והכי כיף לעבודה.

מתכון קל ופשוט שלאחריו כבר לא תצטרכו ללכת למאפייה, כי אין על ריח הלחמניות ישר מהתנור כדי לעשות נעים בלב.

לחמניות רכות לשבת
צילום: נעמי שושן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

  • לחמניות רכות לשבת

    לחמניות רכות וטעימות במיוחד

    ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
    לדרג
    באדיבות: רינן שושן

    המצרכים

    להכנת הבצק:

    • קילו קמח
    • 2 כפות שמרים
    • 4 כפות סוכר
    • ½ כוס שמן
    • ¼ 2 כוסות מים פושרים
    • כף מלח

    למריחה מעל:

    • ביצה
    • שומשום

    אופן ההכנה

    • נערבב את כל המרכיבים לבצק חוץ מהמלח, נלוש ל-4 דקות ואז נוסיף את כף המלח ונלוש במשך 6 דקות נוספות.
    • נתפיח במשך שעה עד שעה וחצי
    • נכין כדורים ונתפיח במשך חצי שעה נוספת
    • אחרי התפחה נמרח בביצה ושומשום ונאפה על 180 מעלות בערך ארבעים דקות.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות רכות

אפייה רגילה או בטורבו?
אפייה רגילה.
באיזה כוס משתמשים?
חד פעמי חם.
אפשר להכפיל כמויות ?
כן בטח.
מה הכמות שיוצאת מקילו קמח?
25 לחמניות.

הבמה כולה שלכם:

"יפה מאוד ואני הכנת חלות בצורת פרח!"

אתי אלמקייס

לחמניות רכות לשבת
צילום: רינת שושן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

24 Comments

  1. לא ברור מהמתכון איך קודם מברישים עם ביצה ושומשום ואז השלב הבא מכינים כדורים. צריך לשנות איך שזה כתוב . זה לא ברור

  2. 5 stars
    אני עשיתי את זה פעם השניה ממש יצא לי טוב וטעים מתכון מעולה מתכון ממש פשוט להכין אותו תוך 20 דקות הלחמניות יוצאות סוף הדרך פצצה

  3. לא ברור בכלל העניין עם הביצה.
    אני יודעת שאחרי שקורצים עיגולים מורחים ביצה ושומשום.
    לפי מה שרשמת את מורחת את הביצה ולשומשום לפני שאת קורצת עיגולים.
    לא הבנתי

    1. היי רותם, במקרה הזה זוהי פשוט העדפת בעלת המתכון, אפשר ככה וגם ככה. מחכים לשמוע איך יצא!

    1. היי שי!
      בהחלט שאפשר להמיר לקמח כוסמין (אנחנו ממליצים על 80%).
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. אנחנו מזמינים אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

  4. לא בדיוק הבנתי את המתכון כתוב לערבב את כל המצרכים וללוש ולמרוח בביצה ושומשום את הביצה ושומשום לא מורחים בסוף אחרי שמתפיחים את הבצק ולפני שמכניסים לתנור ??

    1. מורחים ביצה, מתפיחים ואז פשוט קורצים עיגולים ומניחים בתבנית, בהצלחה ובתיאבון!

    1. לא מכיוון שהיחס בין קמח לשמרים שונה ובקילו קמח שמרים יש יותר משתי כפות שמרים

  5. לא בדיוק הבנתי כתוב למרוח בביצה ושומשום אחרי שמערבבים ולשים ומתפיחים את הכל לא מורחים את הביצה ושומשום אחרי שמכינים את הכדורים ??

    1. מורחים, מתפיחים וז פשוט קורצים עיגולים ומניחים בתבנית, בהצלחה ובתיאבון!

  6. האם לשים את הביצה עם הסומסום עלהמרכבים או אחרי שהכנתי כדורים בתבנית

    1. מורחים ביצה, מתפיחים ואז פשוט קורצים עיגולים ומניחים בתבנית, בהצלחה ובתיאבון!

      1. היי עמית,
        יש מי שמפריד, אבל לא חובה. בעיקרון זה מתוך רצון לא לפגוע בפעילות השמרים עם הסוכר.
        בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?