לחמניות רכות וטעימות במיוחד

אין על לחמניות רכות וטריות לשבת בבוקר, אז קבלו מתכון פשוט ונוח ללחמניות מושלמות במלוא מובן המילה.
לחמניות רכות ואווריריות כמו ענן ופריכיות וטעימות מבחוץ שמכינים מבצק קל והכי כיף לעבודה.
מתכון קל ופשוט שלאחריו כבר לא תצטרכו ללכת למאפייה, כי אין על ריח הלחמניות ישר מהתנור כדי לעשות נעים בלב.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
המצרכים
להכנת הבצק:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 4 כפות סוכר
- ½ כוס שמן
- ¼ 2 כוסות מים פושרים
- כף מלח
למריחה מעל:
- ביצה
- שומשום
אופן ההכנה
- נערבב את כל המרכיבים לבצק חוץ מהמלח, נלוש ל-4 דקות ואז נוסיף את כף המלח ונלוש במשך 6 דקות נוספות.
- נתפיח במשך שעה עד שעה וחצי
- נכין כדורים ונתפיח במשך חצי שעה נוספת
- אחרי התפחה נמרח בביצה ושומשום ונאפה על 180 מעלות בערך ארבעים דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחמניות רכות
אפייה רגילה או בטורבו? אפייה רגילה. |
באיזה כוס משתמשים? חד פעמי חם. |
אפשר להכפיל כמויות ? כן בטח. |
מה הכמות שיוצאת מקילו קמח? 25 לחמניות. |
הבמה כולה שלכם:
"יפה מאוד ואני הכנת חלות בצורת פרח!"
אתי אלמקייס

רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
יצא מעולה !!
היי לירון,
נהדר! שמחים שנהנית מהן 🙂
לא ברור מהמתכון איך קודם מברישים עם ביצה ושומשום ואז השלב הבא מכינים כדורים. צריך לשנות איך שזה כתוב . זה לא ברור
היי אורטל,
תודה רבה ששמת לב, תיקנו את הטעות 🙂
אני עשיתי את זה פעם השניה ממש יצא לי טוב וטעים מתכון מעולה מתכון ממש פשוט להכין אותו תוך 20 דקות הלחמניות יוצאות סוף הדרך פצצה
היי לואיזה,
נהדר! שמחים לשמוע שנהנית מהלחמניות ואת מוזמנת להראות לנו איך יצאו לך בקבוצה 🙂
לא ברור בכלל העניין עם הביצה.
אני יודעת שאחרי שקורצים עיגולים מורחים ביצה ושומשום.
לפי מה שרשמת את מורחת את הביצה ולשומשום לפני שאת קורצת עיגולים.
לא הבנתי
היי רותם, במקרה הזה זוהי פשוט העדפת בעלת המתכון, אפשר ככה וגם ככה. מחכים לשמוע איך יצא!
אפשר להחליף את הקמח הלבן הקמח כוסמין?
היי שי!
בהחלט שאפשר להמיר לקמח כוסמין (אנחנו ממליצים על 80%).
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
האם הביצה היא בתוך הבצק או רק למריחה מעל?
הביצה והשומשום הם למריחה מעל. בהצלחה ובתיאבון!
לא בדיוק הבנתי את המתכון כתוב לערבב את כל המצרכים וללוש ולמרוח בביצה ושומשום את הביצה ושומשום לא מורחים בסוף אחרי שמתפיחים את הבצק ולפני שמכניסים לתנור ??
מורחים ביצה, מתפיחים ואז פשוט קורצים עיגולים ומניחים בתבנית, בהצלחה ובתיאבון!
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום שמח ושמרים?
לא מכיוון שהיחס בין קמח לשמרים שונה ובקילו קמח שמרים יש יותר משתי כפות שמרים
לא בדיוק הבנתי כתוב למרוח בביצה ושומשום אחרי שמערבבים ולשים ומתפיחים את הכל לא מורחים את הביצה ושומשום אחרי שמכינים את הכדורים ??
מורחים, מתפיחים וז פשוט קורצים עיגולים ומניחים בתבנית, בהצלחה ובתיאבון!
האם לשים את הביצה עם הסומסום עלהמרכבים או אחרי שהכנתי כדורים בתבנית
מורחים ביצה, מתפיחים ואז פשוט קורצים עיגולים ומניחים בתבנית, בהצלחה ובתיאבון!
היי ואם אני צריכה פחות לעשר לחמניות בערך אז לחלק לחצי את הכמויות?
פחות או יותר כן, בהצלחה!
למה צריך לשים את המלח בנפרד מכל שאר המצרכים??
היי עמית,
יש מי שמפריד, אבל לא חובה. בעיקרון זה מתוך רצון לא לפגוע בפעילות השמרים עם הסוכר.
בהצלחה!