מתכונים לחנוכהמאפים ולחמיםעוגיות

ספינג’ מושלם שלא סופג שמן

כבר עבר כל כך הרבה זמן בלי ספינג’ שאתם כבר לא יכולים להתאפק? אז קבלו את הקינוח המרוקאי המסורתי שכולם אוהבים במתכון מיוחד, מתפיחים ומטגנים ספינג’ מושלם זה בלי ספיגת שמן יתר ולבסוף מטבול בסוכר ובשומשום שישדרג את הטעם ומקבלים סופגניות אווריריות וטעימות בטירוף שלא תוכלו לעמוד בפיניהם, במיוחד במתכון כל כך קל ופשוט, אז קדימה נכין!

מתכון באדיבות: עינת חנניה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ספינג’ מושלם שלא סופג שמן

מצרכים 

קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים
כף וחצי סוכר
כף מחוקה מלח
1 ביצה טרופה
רבע כוס שמן
2 כפות ברנדי, ערק ( בקיצור אלכוהול למניעת ספיגת השמן בספינג האלכוהול לא מורגש בכלל בטעם)
כליטר שמן לטיגון
3 וחצי כוסות מים חמים (חום של ברז)


אופן הכנה 

  • בקערה נערבב את הקמח, שמרים וסוכר
  • נעשה גומה ונוסיף את השמן, הביצה, הברנדי, ואת המים בהדרגה, אפשר ללוש ביד, לשים את הבצק טוב טוב שלא יהיה גושים בכלל.
  • ממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא חלק , הבצק אמור להיות דליל לא מוצק. 
  • נכסה בשקית ניילון ונכניס למקרר, אל דאגה חצי שעה והוא תופח
  • נוציא מהמקרר ונוריד אוויר ונשאיר על השיש בטמפרטורת החדר כ-20 דקות
  • בסיר נשים ליטר שמן ונחמם ונקלף כ-2 גזרים ולותכים כל פעם שהגזר משחים מחליפים
  • נכניס את הגזר לשמן וברגע שזה מבעבע השמן מוכן. ניקח קערה עם מים או שמן ונרטיב את הידיים, קורצים מהבצק כמו כדורי פינגפונג ופותחים באמצע ומניחים בעדינות בשמן החם, ברגע שרואים שהטגן מעט נכניס מזלג לאמצע הבצק ונסובב בתנועות סיבוביות בעדינות, נהפוך וכשמתקבל הצבע הדרוש נוציא לנייר סופג, ככה שתי וערב עד לסוף הבצק
  • נתבול בסוכר, או נפזר אבקת סוכר, או נכניס לסירופ

שאלות ותשובות

שאלה: לא הבנתי מה הקטע של הגזר?
תשובה: השמן חייב להיות רותח ככה לא ייספג שמן לתוך הבצק, ובשביל שהשמן לא ישרף וגם הספינז’ שמים את הגזר, הגזר שומר על זה שהשמן לא ישרף.

שאלה: איזה כוס?
תשובה: חד פעמי קר.

שאלה: שמרים יבשים או טריים?
תשובה: יבשים.

שאלה: את המלח מכניסים לתוך הגומה?
תשובה: את המלח שמים מתי שאת רוצה אפשר בגומה זה לא מפריע כמו בבצק שמרים רגיל.  

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

 

ספינג שלא סופג שמן

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker