מתכון באדיבות: עינת חנניה
מתכון: ספינג' מושלם שלא סופג שמן
מצרכים
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים
כף וחצי סוכר
כף מחוקה מלח
1 ביצה טרופה
רבע כוס שמן
2 כפות ברנדי, ערק ( בקיצור אלכוהול למניעת ספיגת השמן בספינג האלכוהול לא מורגש בכלל בטעם)
כליטר שמן לטיגון
3 וחצי כוסות מים חמים (חום של ברז)
אופן הכנה
- בקערה נערבב את הקמח, שמרים וסוכר
- נעשה גומה ונוסיף את השמן, הביצה, הברנדי, ואת המים בהדרגה, אפשר ללוש ביד, לשים את הבצק טוב טוב שלא יהיה גושים בכלל.
- ממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא חלק , הבצק אמור להיות דליל לא מוצק.
- נכסה בשקית ניילון ונכניס למקרר, אל דאגה חצי שעה והוא תופח
- נוציא מהמקרר ונוריד אוויר ונשאיר על השיש בטמפרטורת החדר כ-20 דקות
- בסיר נשים ליטר שמן ונחמם ונקלף כ-2 גזרים ולותכים כל פעם שהגזר משחים מחליפים
- נכניס את הגזר לשמן וברגע שזה מבעבע השמן מוכן. ניקח קערה עם מים או שמן ונרטיב את הידיים, קורצים מהבצק כמו כדורי פינגפונג ופותחים באמצע ומניחים בעדינות בשמן החם, ברגע שרואים שהטגן מעט נכניס מזלג לאמצע הבצק ונסובב בתנועות סיבוביות בעדינות, נהפוך וכשמתקבל הצבע הדרוש נוציא לנייר סופג, ככה שתי וערב עד לסוף הבצק
- נתבול בסוכר, או נפזר אבקת סוכר, או נכניס לסירופ
שאלות ותשובות
שאלה: לא הבנתי מה הקטע של הגזר?
תשובה: השמן חייב להיות רותח ככה לא ייספג שמן לתוך הבצק, ובשביל שהשמן לא ישרף וגם הספינז' שמים את הגזר, הגזר שומר על זה שהשמן לא ישרף.
שאלה: איזה כוס?
תשובה: חד פעמי קר.
שאלה: שמרים יבשים או טריים?
תשובה: יבשים.
שאלה: את המלח מכניסים לתוך הגומה?
תשובה: את המלח שמים מתי שאת רוצה אפשר בגומה זה לא מפריע כמו בבצק שמרים רגיל.
תמונות ותגובות מהגולשים:
מקור: ספינג' – עינת חנניה
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: ספינג' אוורירי אוריגינל
- מתכון: סופגניות מושלמות לכל השנה
- מתכון: סופגניות ממולאות קרם
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
שאלה בבקשה
למה הספינג התקשה בטיגון?
ייתכן שטמפרטורת השמן הייתה גבוהה מדי, בהצלחה הפעם הבאה!